Bekreftet: Moyes blir ny West Ham-manager

– Mange ser seg blind på de siste årene. Jeg er innstilt på å støtte ham, sier nestlederen i West Hams skandinaviske supporterklubb.

NY JOBB: David Moyes blir ny West Ham-manager.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Skotske David Moyes er West Hams nye manager. Det bekreftet klubben på sine hjemmesider tirsdag.

54-åringen har lang fartstid som manager i Premier League, og var sist sjef i Sunderland. Tidligere har han ledet Preston, Everton, Manchester United og Real Sociedad.

Les også

Liverpool og Salah knuste West Ham i London

– Vi trenger en med erfaring, kjennskap til Premier League og spillerne i ligaen, og vi mener David er den rette mannen til å snu ting og få det beste ut av spillerne i klubben. Han vil ta med seg ferske ideer, organisering og entusiasme, sier styreformann David Sullivan til klubbens hjemmesider.

– Har vist enorme kvaliteter

Moyes tar over managerjobben etter populære Slaven Bilic, som fikk sparken i London-klubben mandag grunnet manglende resultater. West Ham har hatt en tung start på sesongen, og ligger per nå på nedrykksplass i Premier League.

Gold håper nå at den tidligere Manchester United-sjefen kan få skuten på rett kjøl.

– Han beviste med Everton at han har enorme kvaliteter, og vi føler at West Ham er en klubb som vil gi David plattformen til å vise de kvalitetene igjen, sier Sullivan.

Les også

Tysk dommersjef mistet jobben etter påstander om juks

For det er en stund siden sist et Moyes-lag virkelig imponerte. Verken i Manchester United, Real Sociedad eller Sunderland klarte skotten å innfri forventningene, og samtlige opphold ble langt kortere enn han hadde sett for seg.

Mange West Ham-supportere ser derfor på ansettelsen med skepsis. Nestlederen i den skandinaviske supporterklubben, Scandinavian Hammers, er ikke blant dem.

– Jeg er greit fornøyd med ansettelsen, egentlig. Det var nødvendig å foreta en endring, og i Moyes har vi fått en manager med mye erfaring fra Premier League. Jeg er innstilt på å støtte ham, sier Jostein Stensrud Køhn.

Ber supporterne om å stå samlet

Selv sier Moyes at han gleder seg til å møte West Ham-fansen.

– Jeg ser fram til å se dem støtte laget og også mitt lag. Vi trenger støtten, vi trenger alle med oss. Vi har en stor oppgave foran oss, men jeg er sikker på at om vi står samlet så kan vi få resultatene som er nødvendige fra nå og til slutten av sesongen, sier West Hams nye manager i en uttalelse publisert i en video via klubbens Twitter-konto.

– Mange er skeptiske til Moyes. Hvorfor har du troen, Køhn?

– Moyes har fått litt juling, men han gikk til en vanskelig jobb i Manchester United, hvor han hadde store sko å fylle. Å gå til Sunderland fremstår nå som en uklok avgjørelse, for den klubben så nederlagsdømt ut allerede. I Real Sociedad møtte han en ny kultur...

Nestlederen fortsetter:

– Mange ser seg blind på de siste årene, men det er vel så viktig å fokusere på det han gjorde i Everton. Ellers blir det skeivt, sier han.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk