Doddo: «Brann sender nok et signal til unge, lokale spillere at sjansene for å lykkes i klubben er små»

BLOGG: Doddo er positiv til Branns nye keeper. Men som supporter plages han litt.

Publisert: Publisert:

LOKAL: Eduardo «Doddo» Andersen liker tanken på at Brann skal ha en lokal forankring. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen, arkiv

 • Doddo
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Brann har fått ny keeper: Eirik Holmen Johansen.

Noen sier at han er en god keeper, andre at han er en middelmådighet. Selv vet jeg ikke. Jeg husker ham fra Branns hjemmekamp mot Sandefjord.

Da utmerket han seg positivt, og var sterkt medvirkende til at Sandefjord stakk av med ett poeng.

Hvis den kampen representerer nivået hans, blir savnet etter Radlinger forsvinnende lite.

Eirik Holmen Johansen ønskes selvfølgelig varmt velkommen. Han skal ikke plages med det som jeg plages med, og som flere i Brann burde vært bekymret for, at nok en ung bergenser forsvinner ut av portene.

Det er riktignok bare på lån, men det kan gå både vinter og vår før vi ser Markus Olsen Pettersen igjen, om vi noen gang gjør det.

Hvorfor plages jeg? Jo, fordi jeg, i likhet med mange andre supportere, liker tanken på at det laget vi heier på har en lokal forankring. Det handler om identitet og tilknytning. Fredrik Haugen, Kristoffer Barmen og Steffen Lie Skålevik føles mer som våre egne enn noen andre på Brann-laget.

KLAR: Eirik Holmen Johansen er Branns nye målvakt og skrev onsdag under på en fireårskontrakt med klubben. Foto: Rune Sævig

Vi vet at de tilhører oss, og at de heier på det samme laget som oss.

Brann skal ikke bare bestå av bergensere. Det er verken ønsket eller realistisk. Det er heller ikke dialekt eller fødested som avgjør spillerens popularitet.

Noen av Branns største profiler gjennom tidende har vært fra andre steder, som for eksempel Raymond Kvisvik og Thorstein Helstad. Men likevel, det at noen av våre egne springer utpå matten, trigger supporterhjertet ekstra.

Brann sender nok et signal til unge, lokale og håpefulle om at sjansene for å lykkes i Brann er små. De ser det alle ser og velger andre klubber, slik for eksempel Halldor Stenevik og Sondre Liseth har gjort.

UTLÅN: Markus Olsen Pettersen lånes trolig ut til Nest-Sotra. Foto: Ørjan Deisz

Brann skal bestå av de beste spillerne, men av og til, som det muligens er tilfelle med keeperplassen, er det ikke gitt hvem som er den beste. Det kommer an på øynene som ser.

Når forskjellene er akademisk små, så bør man velge den unge og den lokale, og sende en hyggelig hilsen til byens supportere om at vi tenker på dere, og sende et tydelig signal til regionens talenter om at Brann er mulighetens klubb.

Det er ikke lett dette. Brann skal vinne neste kamp, samtidig skal de legge grunnen for en lys fremtid. Det er en balansegang som jeg håper at Brann har kontroll på.

 • Ny Ballspark-pod om Branns nye keepersignering:
Publisert:

Les også

 1. «For å lokke de store massene tilbake til Kniksens plass, må Brann by mer på seg selv»

 2. Ny podkast: «Tuller du med meg?»

 3. BTs Brann-kåring engasjerer: Hør Ballsparks spesialpodkast

Mest lest akkurat nå

 1. Fire nye koro­nasmit­tede i Stavanger – ett av tilfel­lene har ukjent smitte­kilde

 2. Fortsatt ingen kontakt mellom partene – busstreiken trappes opp til Roga­land lørdag

 3. XXL Forus-ansatt har fått korona – kommunen ber kunder følge med på symptomer

 4. Over 30 prosent utvikler ikke symptomer på korona: – De går under radaren

 5. Ingen­ting spilte for 200 mann i teltet på Randa­berg: – Sitter dere godt?

 6. Øyvind Haukland er død

 1. Doddo
 2. SK Brann