Skeid har kjempet for Braaten-penger i tre år

<p>Gunnarsson-saken er ikke enestående i norsk fotball.</p>

OSLO 20090603Daniel Braaten i aksjon under fotballandslagets trening på Bislet Stadion onsdag ettermiddag.Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
  • Yasmin Sunde Hoel
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Problematikken rundt Veigar Pall Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga er ikke enestående i norsk fotball.

Skeid opplevde omtrent det samme da Daniel Braaten gikk fra Bolton til Toulouse i 2008. I en slags byttehandel gikk den svenske landslagsspilleren Johan Elmander til Bolton, som betalte med Daniel Braaten og rundt 80 millioner kroner.

Dette hørtes ut som godt nytt for Skeid, som har rett på rundt fem prosent av overgangssummen som Braatens moderklubb.

Men det vil ikke Toulouse ha noe av.

De mener nemlig at angriperen var verdt 0 kroner på tidspunktet.

— Alle skjønner at det er latterlig. Frem til dags dato påstår faktisk Toulouse at en norsk landslagsspiller ikke er verdt noe som helst, sier styreleder i Skeid fotball, Konrad Kuhlman.

Ligner på Gunnarsson-saken

Skeid mener Braaten var verdt fire millioner euro på tidspunktet, noe som ville gitt dem halvannen million kroner fra overgangen.

-Vi vet at også Toulouse verdsatte Daniel til fire millioner euro, forteller Kuhlman.

Skeid står på sitt og kjemper utrettelig for å få saken på dagsorden i FIFA. Men der har den ligget uløst i tre år. Til tross for henvendelser har heller ikke det Norske Fotballforbundet frontet saken.

-Toulouse har bevisst spekulert i dette for å lure oss. Og at de kommer seg unna med det i tre år er ufattelig frustrerende. Norske klubber trenger all støtte fra NFF og andre interesseorganisasjoner i denne typen saker, sier Kuhlman, og legger til:

-Det som er vår største frustrasjon er at vi utvikler store talenter, men på grunn av dette har vi nesten ikke råd til det lenger.

100 timer

Gunnarssons gamle klubb Nancy kan tydeligvis belage seg på en tøff prosess dersom de ønsker å ta opp kampen for å få mer penger fra VIF-overgangen.

Kuhlman anslår at han selv har brukt over 100 timer på Braaten-saken, hans forgjenger like mange og klubbens daglige leder enda flere.

-Jeg leste om Gunnarsson-saken, og dersom alt i den stemmer minner det mye om vår sak. Jeg gjør selvfølgelig mine refleksjoner rundt dette, og kan si at slike prinsippsaker er viktig å få belyst, sier styrelederen.

Rundt om i Europa har man sett flere eksempler på lignende saker. Spesielt i Italia og Frankrike har mange vært kreative for å unngå å betale store summer til moderklubber. Lørenskog har også hatt det samme problemet med John Carews overgang til Lyon.

Gir seg aldri

-Jeg kan ikke si at FIFA motarbeider oss, men jeg skulle ønske de så viktigheten av å fronte dette som en prinsipiell sak. Vi er en liten klubb og setter ikke dagsorden slik de store klubbene gjør. Likevel synes jeg ikke dette skal gå an, mener Kuhlman, som sier han håper og tror på en snarlig løsning.

-Vi kommer aldri til å gi oss med denne saken, understreker han.

Les også

  1. VIF: - Ikke gjort noe galt

  2. Stabæk kan ha ført RBK og Nancy bak lyset

Publisert:
  1. Fotball 2. div

Mest lest akkurat nå

  1. Camilla stygt skada under handballkamp i Storhallen: – Dei tribunane skulle aldri ha stått der

  2. Nå skal flere tas

  3. Mange prøvde seg i konkurransen – nå er fem finalister klare

  4. Andy Fletcher i Depeche Mode er død

  5. Hun trodde hun giftet seg med drømmemannen. «Ganske ille», skriver Frode Thuen om det han får høre

  6. Else-Marie (76) gravde opp hagen for å huse Svitlana og barna: – Nå er det bare glede