Arna-Bjørnar-kapteinen på landslaget for første gang

Arna-Bjørnars Maria Brochmann er blant fem bergensere som er med i Norges landslagstropp til VM-kvalifiseringskampene mot Slovakia og Nederland.

TATT UT: Maria Brochmann er tatt ut til landslaget for første gang.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Arna-Bjørnars toppscorer Maria Brochmann er tatt ut på Norges landslag for første gang. Spissen står med ni scoringer på 14 kamper i Toppserien denne sesongen, etter to scoringer mot Trondheims-Ørn sist.

Det gjorde spissen fortjent til en plass i landslagstroppen til oppgjørene mot Slovakia og Nederland 30. august og 4. september.

– Maria har gjort det bra hele sesongen og er en spiller som kan anvendes både som stopper og som spiss. Hun har spilt i begge posisjoner for klubblaget og det blir interessant å se henne med oss, sier landslagssjef Martin Sjögren i en pressemelding.

Brochmann var i ekstase over å bli tatt ut til Norges avgjørende kvalikkamper.

– Det var veldig, veldig kjekt. Og overraskende, men jeg har jobbet hardt for dette lenge. Det trillet noen gledestårer da beskjeden kom, ja, jeg skal innrømme det, sier Norges nye spiller.

Les også

Her er kvinnetroppen som skal sikre norsk VM-plass

Landslagssjefen på besøk

Landslagssjefen var forrige uke innom både Arna-Bjørnar og Sandviken på klubbesøk, men nevnet ingenting om landslaget.

– Jeg snakket litt med ham da, for jeg og Vilde (Bøe Risa) måtte kjøre ham til byen. Vilde og Martin pratet mest, for jeg var mest opptatt av å kjøre bil, sier Brochmann som hadde liten anelse om uttaket.

Risa sier også at landslaget ikke ble nevnt, men nevner at Sjögren spurte om hvordan det sto til med Arna-Bjørnar-spillerne.

Les også

Brochmann-dobbel da Arna-Bjørnar åpnet høstsesongen med festfotball

NORGE: Maria Brochmann kan få muligheten for Norge mot Nederland og Slovakia.

Fem fra Bergen

I tillegg til Maria Brochmann er lagvenninnen Vilde Bøe Risa også med i troppen. Andre bergensere i troppen er Kristine Minde, Maren Mjelde og Ingrid Marie Spord.

Risa, som står med åtte landskamper og ett mål fra tidligere, sier hun gleder seg til å få Brochmann inn i landslaget.

– Ingenting er gøyere enn det. Vi står godt til hverandre på banen. Det blir veldig kjekt å være en del av en tropp med hun, sier Risa som håper begge får spilletid for Norge.

Brochmann er tatt ut som et alternativ i både forsvar og angrep. Hun håper å kunne bidra med sine egenskaper i egen og motstanders boks.

– Jeg vet jeg har noe å bidra med. Men nå skal det jobbes godt på trening, så håper jeg på å få muligheten, sier Brochmann.

Fornøyd trener

Arna-Bjørnar-trener Morten Røssland er glad for at Brochmann endelig får sjansen på landslaget.

– Kanongøy. Det er så fortjent! At Martin (Sjögren) tør å ta ut spillere i god form, og ser utenfor den vanlige stammen, er veldig bra. Brochmann tilfører det norske landslaget mer trøkk i begge boksene, sier Røssland.

Røssland synes det er på tide at flere av hans spillere får sjansen på landslaget. Han mener uttaket av Brochmann og Risa er et bevis på at det drives god spillerutvikling i Arna-Bjørnar.

– Når har vi hatt noen inne på landslaget de to siste årene, men ikke så mange som vi har ønsket. Vi har hatt mange på aldersbestemte lag, men det er veldig gledelig at noen tar steget opp på A-landslaget, sier treneren.

Publisert: