Ronny Deila blir fotballekspert på TV 2

Trenerprofilen blir med på kanalens lag under EM i Frankrike.

Ronny Deila er ferdig som trener i Celtic. I sommer blir han å se på TV-skjermen som ekspert under fotball-EM.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Etter at han nylig var ferdig som trener i den skotske storklubben Celtic, skal Ronny Deila i sommer være ekspert på TV 2 under sommerens Fotball-EM. Det skriver VG fredag kveld.

– Ronny er en finfin forsterkning en uke før vi sender EM-premieren Frankrike-Romania på TV 2. Han er en inspirerende, kunnskapsrik og energisk formidler av fotball, sier sportssjef for TV 2, Vegard Jansen Hagen til avisen.

Les også

Blir TV-serie: I høst får du et unikt møte med det norske landslaget

I TV 2s allerede profilerte lag under EM, er blant andre Øyvind Alsaker, Petter Myhre, Kasper Wikestad, Egil "Drillo" Olsen, Brede Hangeland, Julie Strømsvåg og Erik Thorstvedt.

– Ronny bidrar med ferske impulser fra en europeisk storklubb som Celtic, Brede Hangeland med det samme fra Premier League. De to kompletterer et allerede sterkt ekspertkorps i TV 2 Sporten. Nå kan EM bare starte, sier Jansen Hagen til VG.

Deila, med bakgrunn som spiller i blant annet Odd Grenland, Viking og Strømsgodset, fikk jobben som trener i Celtic etter en strålende periode i Strømsgodset, der han blant annet vant seriegull med klubben i 2013.

Les også

Bayern-sjefen avslører: Takket nei til rekordstort bud fra Manchester United

Han fikk to sesonger som trener i Glasgow. Det endte med to seriegull, men som et resultat av skuffelser i europacupspill og en lite populær blemme mot byrival Glasgow Rangers, ble det i april bekreftet at nordmannen var ferdig i klubben etter sesongen. Erstatteren hans ble tidligere Liverpool-sjef Brendan Rodgers.

EM i Frankrike starter fredag 10. juni med oppgjøret Frankrike-Romania. Mesterskapet avsluttes en måned senere, søndag 10. juli når finalen spilles på praktfulle Stade de France i Paris.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene:

Publisert: