Fløy videre i cupen etter ellevilt drama

Det måtte straffesparkkonkurranse til for å skille Fløy og Jerv i 2. runde av cupen. Der trakk Flekkerøy-klubben det lengste strået.

Fløy-spillerne jubler etter at avansementet ble sikret.
 • Shayan Jalilian
Publisert: Publisert:

Fløy 2–2 Jerv (4–1 straffesparkkonkurranse)

– Det er fantastisk nydelig. Jeg er litt svett. Måtte jo inn å danse etter seieren. Det er sykt å vinne i dag og få en ny kamp igjen. Nå blir det vel trekning, men jeg håper på Start i neste runde, jubler Fløy-trener Vebjørn Urdal til Fædrelandsvennen etter kampen.

Stemning var ikke like god i Jerv-garderoben etter å ha røket ut av cupen.

– Det er alltid surt å ryke i cupen. Det er like tungt som det alltid er. Så er det litt ekstra surt i dag, fordi man drømmer alltid om et eventyr i cupen. Vi har over 20 sjanser, så vi taper først og fremst i dag fordi vi er ekstremt ineffektive, sier Arne Sandstø.

Uenighet om 2–1-målet til Fløy

Det ble temperatur i første ekstraomgang da Thomas Nygaard sendte Fløy i ledelsen på et frispark. Reglene tilsier at en spiller på det angripende laget ikke kan stå en meter nærme muren, noe Jerv-leiren mener at Bjørnar Hove i Fløy gjorde. Etter et par minutter med heftige diskusjoner, valgte dommer til slutt å la målet bli stående.

– Den er hundre prosent klar. Dommerne har møter med oss før sesongen hvor de forteller at motstanderen skal være en meter vekk fra muren. Vi kommuniserer underveis med linjedommeren som ser det, men han er for feig til å si noe, sier Sandstø, før han fortsetter:

– Dommeren står i nærheten, viser spilleren vekk først, men så stiller han seg i muren igjen. Så scorer de på frisparket. Vi taper fordi vi selv ikke scorer, men det er fryktelig å ha dommere som ikke kan reglene. Vi må forvente at dommerne skal kunne reglene.

Sebastian Mikalsen, som dømte kampen, sier følgende om situasjonen:

– Jeg oppfatter at det står fem mann i mur. Så er det en meters mellomrom, så står det en sjettemann fra Jerv også der. Han Fløy-spilleren står nærmere enn én meter, så da flytter jeg ham på utsiden av sjettemannen. Det blir halvannen meter mellom ham og de fem som står i muren, og så blåser jeg frisparket, forteller dommeren.

Mikalsen mener at det var korrekt å la målet bli stående.

– Jerv mener at han flyttet seg etter at jeg blåste, men jeg kan ikke se at han er innenfor den meteren. Det er alltid lett å ha noen å skylde på, sier dommeren når Fædrelandsvennen spør ham om kritikken han får av Jerv-treneren.

Se høydepunktene fra kampen her:

Slik var kampen

Jerv hadde ballen mest i innledningen av kampen. Det tok bare noen få minutter før gjestene fikk registrert omgangens første skudd på mål. Grimstad-klubben fikk et frispark i farlig skuddposisjon, men forsøket fra Diego Campos gikk rett på keeper.

Etter et kvarter spilt viste Willis Furtado fram et par fine detaljer på høyresiden, før han sendte Pibe alene med keeper. Ante Knezovic i Fløy-målet var på halvdistanse, så Jerv-spissen forsøkte å lobbe ballen over - men forsøket gikk et par meter over mål.

Fløy forsvarte seg godt gjennom store deler av første omgangen, men var ikke ufarlige framover heller. Etter halvspilt første omgang tok de blåkledde ledelsen. Furtado lagde et frispark imot på hjørnet av 16-meteren til Jerv. Den stilte Thomas Nygaard seg opp for å ta, og midtbanespilleren klinket ballen i krysset. 1–0 Fløy!

Dejan Corovic og Iman Mafi i en duell.
Det ble en målrik kamp på Arkicon Arena.

Totaldominans

Jerv måtte opp og fram i andre omgangen for å snu kampen. Arne Sandstø tok grep allerede til pause, og satte innpå angrepsspiller Ikhsan Fandi istedenfor Thomas Kok.

Syv, åtte minutter ut i andre omgangen fikk Jerv et frispark. Furtado klemte til fra 25 meter. Kantspilleren fikk ballen over muren, men skuddet gikk et godt stykke over mål.

Etter en drøye time satt omsider utlikningen for gjestene, da deres stjernespiller Campos headet inn utlikningen med et vakkert hodestøt.

Utover i omgangen ble det angrep mot ett mål. Jerv kom til mange farlige innlegg og avslutninger, men Fløy holdt unna med et nødskrik.

Fem minutter før slutt kom imidlertid vertene til et par farlige muligheter. Først var det Nygaard som headet rett på Andreas Olsvoll i Jerv-målet, før Arent-Emil Hauge testet skuddfoten. Forsøket til sistnevnte gikk til side for mål.

Det avgjørende målet kom imidlertid ikke, og dermed måtte det ekstraomganger til for å skille lagene på Arkicon Arena.

Thomas Nygaard og co. jubler etter en fantastisk scoring.

Dramatiske ekstraomganger

Ti minutter ut i første ekstraomgang tok det fyr på Flekkerøy. Fløy fikk et frispark fra 25 meter, som Thomas Nygaard på fantastisk vis limte i nettet. Hjemmelagets spillere feiret det vakre målet, mens det oppstod full krangel mellom begge lags trenerteam på sidelinjen.

Jerv-leiren mente at Fløy-stopper Bjørnar Hove stod i muren da frisparket ble tatt, noe som det nye regelverket ikke tillater. Men dommer sto på sitt. 2–1 til Fløy.

Men denne elleville kampen hadde mer i vente. Hjemmelaget fikk ikke være i ledelsen lenge, for noen minutter senere utliknet Fandi til 2–2. Spissen tok med seg ballen framover, før han på mesterligvis vis fyrte av en rakett fra 25 meter i mål.

Straffesparkkonkurranse

Det måtte straffesparkkonkurranse til for å avgjøre kampen.

Der strakk Fløy det lengste strået. Furtado og Fandi bommet for Jerv, mens vertene satte alle sine straffer. Dermed tok Fløy seg videre til 3. runde i cupen etter ellevilt drama på Arkicon Arena.

Publisert:
 1. Fløy
 2. FK Jerv
 3. Fotball
 4. NM Cup menn

Mest lest akkurat nå

 1. Tror mennene som er siktet for gigantbedrageri i Stavanger vil forsøke å flykte

 2. Sykkelritt sperret beboere inne i timevis i helgen

 3. Verdens Barn: – Forstår ikke hvordan dette kunne skje

 4. Vulkanutbrudd på kanariøya La Palma

 5. Glimt snudde og vant

 6. Harald Espedal: – Han så de store sammenhengene i samfunnet og evnet å tenke langt fram i tid