Hovland spilte seg kraftig opp i OL – Schauffele tok gullet

Viktor Hovland (23) imponerte på den siste dagen av golfturneringen i OL. Xander Schauffele (27) vant etter en jevn sluttrunde.

GOD SLUTT: Viktor Hovland var i storform søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Hovland kom til slutt på en 14. plass. Han endte OL-turneringen 12 slag under par.

– Det var bra i dag, litt frustrerende på midtpartiet av runden, men det er deilig å avslutte på den måten jeg gjorde, sier 23-åringen til Discovery.

Xander Schauffele tok gullet med 18 slag under par. Han gikk søndagens runde fire slag under par.

TIL TOPPS: Xander Schauffele var iskald når det skulle avgjøres.

Schauffele endte turneringen ett slag bedre enn slovakiske Rory Sabbatini. Han spilte en enorm runde søndag, ti slag under par.

Det gikk til omspill om bronseplassen mellom hele syv spillere: Pan Cheng-tsung, Collin Morikawa, Mito Pereira, Sebastian Munoz, Rory McIlroy, Paul Casey og Hideki Matsuyama. De gikk alle 15 slag under par totalt.

Til slutt var det Pan Cheng-tsung som stakk av med den siste medaljen etter fire hull med omspill.

Les også

Golfprofiler overrasket over OL: – Det er virkelig spesielt

Viktor Hovland åpnet den fjerde og siste runden svært imponerende med tre birdies på de fem første hullene. Deretter gikk Hovland resten av runden på par – foruten birdie på hull 13 og 18, samt en utrolig eagle på hull 17. Hovland avsluttet med det søndagens runde syv slag under par.

– Jeg føler det er veldig mye positivt i spillet mitt. Det gikk bare ikke helt denne uken, men jeg føler jeg viser hva jeg er god for på sisterunden. Jeg ser ikke noen grunn til hvorfor det ikke kan fortsette neste uke, sier Hovland og tenker på FedEx turneringen St. Jude Invitational.

1/8 00.30 Golf: Individuelt, menn

I forkant av finalerunden var Hovland nummer 32. Han var pekt ut som en medaljekandidat til OL, men havnet litt for langt bak de første tre dagene. Særlig på lørdagens runde, hvor det ble par, tapte han terreng.

Kristian Krogh Johannessen endte både runden og turneringen på par. Det holder foreløpig til en 53. plass av 60 utøvere.

Les også

Golfstjernens far fikk OL-drømmen knust av fyllekjører

– Det har vært en fantastisk opplevelse og spille og det har vært veldig gøy. Men golfen har vært ræva rett og slett. Jeg har vært flau flere ganger på grunn av hvor dårlige slag jeg slår av og til, sier Johannessen til Discovery.

Publisert: