Superstjerne klager på kampbonanza. Får sympati fra Solbakken.

BEOGRAD (Aftenposten): Fire landskamper på 11 dager: – Jeg gleder meg ikke, sier Belgia-stjernen Kevin De Bruyne. Ståle Solbakken og Sander Berge tenker litt annerledes.

Ståle Solbakken møtte pressen kvelden før landskampen mot Serbia.
Publisert: Publisert:

Verdens fotballstjerner er samlet med landslagene sine i disse dager.

De europeiske lagene skal spille hele fire kamper. Det er en ny idé fra Uefa, siden det vanligvis er to-tre kamper pr. landslagspause. Det er Nations League-oppgjør som står på planen.

Belgias superstjerne Kevin De Bruyne har ikke akkurat hausset opp begivenheten.

– For meg er ikke Nations League viktig, sa de Bruyne denne uken, ifølge Manchester Evening News.

– Vi må spille disse kampene, men det føles som en rekke treningskamper. Bare glorifiserte treningskamper etter en lang og tøff sesong. Jeg gleder meg ikke til det, la han til.

Solbakkens dom

Det er ventet glisne tribuner på Rajko Mitic-stadion, der det norske laget trente i kveldssolen onsdag kveld.

Torsdag møter de Serbia i Nations League. Turneringen gir på sikt playoff plasser til EM i 2024, for lagene som ikke kvalifiserer seg på en annen måte.

Landslagssjef Ståle Solbakken ser annerledes på Nations League enn de Bruyne.

– Vi liker konseptet, siden det erstatter privatkamper, sier Solbakken.

– Helt gull

De Bruyne er frustrert over at fotballspillere kun får tre uker ferie i året. «Folk utenfra skjønner ikke hvordan en spiller føler seg etter en sesong», sier han.

– Det kan man sette spørsmålstegn ved, det at man får fire landskamper etter en lang, lang sesong. Det ville heller aldri skjedd uten covid. Det er et unntakstilfelle, sier Solbakken.

Noen spiller opp mot 60–70 kamper med høy intensitet hvert år.

Solbakken kaller antall kamper en «seriøs problemstilling» for mange. Men det er store forskjeller. For landslagets Sander Berge, som var skadet store deler av sesongen, er kampene hjertelig velkommen.

– For meg er det helt gull. Jeg har sett frem til disse kampene hele sesongen. Jeg har visst at jeg måtte holde meg i form og være klar for å spille, sier Berge.

Her jubler Kevin De Bruyne for en Belgia-scoring i november, men han bobler ikke akkurat over av entusiasme for Nations League.

Fikk kritisk spørsmål fra Serbia

Nations League-konseptet startet i 2018. I denne utgaven er Norge i gruppe med Slovenia, Serbia og Sverige.

Laget som vinner gruppen er sikret en play-off-plass til EM.

Ståle Solbakken mener de to første kampene, Serbia borte (torsdag) og Sverige borte (søndag), er de vanskeligste for Norge.

Men lykkes Norge denne uken øker sjansen for EM-spill. Og det tørster det norske laget etter, siden hvert mesterskap siden 2000 har gått uten Norge.

Det vekker oppsikt – også i utlandet.

På pressekonferansen onsdag tok en serbisk journalist ordet.

– Norge har gått glipp av de seks siste verdensmesterskapene. Tror du denne generasjonen kan ta dere til neste EM, spurte han.

– Det er planen, svarte Solbakken og smilte.

Torsdag 20.45 kommer første test. Serbia-Norge sendes på TV 2.

Publisert: