Ny Haaland-bragd: Tangerte Premier League-rekord

VILLA PARK (Aston Villa-Manchester City 1–1) Erling Braut Haaland (22) scoret sitt 10. Premier League-mål i oppgjøret mot Aston Villa, men Manchester City avga likevel to poeng i tittelkampen.

Publisert: Publisert:

– Det er veldig bra. Erling var involvert i kampen og gjorde det godt. Han hadde også muligheten til å score flere, sier trener Pep Guardiola (51) på en pressekonferanse kort tid etter kampslutt.

Haalands nettkjenninger har kommet i løpet av hans seks første opptredener. Tilsvarende kan bare Michael Quinn (60) vise til med prestasjonen for Coventry i 1992. De tre siste tiårene har ingen andre spillere klart det samme før nordmannen kopierte suksessen på Villa Park lørdag kveld.

MISFORNØYD: City-trener Pep Guardiola møtte pressen etter 1–1-matchen på Villa Park med klubbens pressesjef - Alex Rowen - ved sin side.

«Bra jobbet med å tangere min 30 år gamle rekord, la oss håpe ingen andre slår oss», skriver Quinn selv kort tid etter kampen:

Etter en målløs første omgang, hvor Aston Villa-stopper Tyrone Mings (29) så ut til å blant annet dra i hestehalen til Haaland i et forsøk på å sette han ut, tok det under fem minutter i den andre før jærbuen igjen stjal showet.

Idet Kevin De Bruyne (31) avanserte langs høyrekanten, trakk Haaland seg mot bakre stolpe. Lagkameratens påfølgende innlegg samsvarte perfekt med nordmannens posisjonering og Haaland sendte gjestene sikkert i ledelsen.

– Relasjonen deres er bra, men fotball handler ikke om én eller to spillere. Prestasjonen vår var bra, og bedre enn motstanderen. Det er vanskelig å spille her, men med sjansene vi skapte og hvor få vi slapp til, er det synd at vi ikke scoret flere, sier Guardiola.

Etter scoringen knyttet City-treneren neven i midlertidig lettelse ved sidelinjen, mens Haaland løp glisende bak målet til Aston Villa hvor hjemmefansen så stygt mot ham. Etter et jubel-løp på over 40 meter kom 22-åringen fra Bryne frem til tusenvis av egne, tilreisende supportere fra Manchester og fikk se langt lystigere ansikter.

Med 10 nettkjenninger er Haaland allerede blitt den regjerende Premier League-mesterens største stjerne – hjulpet frem av profiler som Bernardo Silva (28) og De Bruyne.

JUBLET: Haaland viste hvor glad han var for pasningen fra De Bruyne 50 minutter ut i kampen mot Villa.

I perioden som fulgte dominerte City oppgjøret fullstendig. Haaland fikk en ny avslutning reddet av Villa-keeper Emiliano Martínez (30) før De Bruyne vippet et frispark i tverrliggeren og ut.

Likevel ga hjemmelaget til trener Steven Gerrard (42) aldri opp. Etter 74 minutter kom også uttellingen for innsatsen. Douglas Luiz (24), som var sterkt ønsket av Arsenal på overgangsvinduets siste dag, men ble værende i Birmingham-klubben, vant ballen inne på Citys banehalvdel.

Etter en kort pasning til Jacob Ramsey (21) ekspederte han ballen videre – langs gresset til motsatt side av 16-meteren. Der trakk lagkamerat Leon Bailey (25) inn fra høyre raskere enn City-back João Cancelo (28) og hamret inn 1–1 fra 14 meters hold.

– Defensivt liker jeg alt. Offensivt har vi spillere som vanligvis er presise på den siste tredjedelen, men i dag mister de ballen en del. Det er sånn som kan skje, sier Guardiola til VG.

– Vi må gi kredit til Villa. De forsvarer seg bra innvendig og er aggressive. De er et godt lag, noe vi visste, men vi hadde muligheten til å vinne. Dessverre mister vi to poeng.

Utligningen satte fyr på følelsene til 40.000 fremmøtte hjemmesupportere. Unisone, oppildnende brøl etterfulgte nærmest enhver aktivitet på banen og kunne trolig høres langt utenfor den ærverdige arenaen plassert bare 10 minutter unna Birmingham sentrum siden byggingen i 1897.

Med rundt et kvarter igjen å spille gjorde Haaland seg klar for avspark. Nordmannen og lagkameratene forsøkte å motivere hverandre til et nytt mål som ville bety tre poeng, men Aston Villa-spillerne kjempet heroisk. Etter 78 minutter satte innbytter Philippe Coutinho (30) i tillegg et skudd i mål, men dommer Simon Hooper (40) hadde blåst feilaktig for offside før ballen krysset streken.

– Jeg har snakket rolig med dommerne etter kampen. Jeg ba om deres syn på saken, og den prøver jeg alltid å forstå - men dommeren blåste for tidlig, sier Villa-manager Gerrard.

– De erkjente det i dommergarderoben etterpå. Det gir jeg dem honnør for.

Etter matchen ristet Haaland på hodet før han gikk rolig bort til City-supporterne og takket for oppmøtet. Parallelt runget «Hi-Ho Aston Villa» over høyttaleranlegget med allsang fra publikum. 1–1 gjør at Manchester City blir værende på 2. plass. Villa ligger fjerde sist.

– Jeg er vanligvis en positiv fyr. Vi mistet kontrollen på noen overganger til Villa, men - som mot Newcastle - skapte vi mye mer enn dem og var mye bedre. Men vi har mistet fire poeng på bortebane. Det endrer imidlertid ingen ting. Vi må bare fortsette å kjøre på, sier Guardiola.

Publisert: