Frode Olsen: - Takk for meg

Frode Olsen har mange tilbud, men ser fram til å tre ut av offentlighetens søkelys. Det gjenstår tre kamper av karrieren i Viking.

frode olsen

  • 100% Sport
Publisert: Publisert:

Frode Olsen legger etter all sannsynlighet opp etter denne sesongen. Han er uansett ferdig i Viking. (Foto: Fredrik Refvem)

iconDenne artikkelen er over 16 år gammel

Søndag 31. oktober, dagen etter at Viking har spilt sesongens siste fotballkamp mot Fredrikstad, er Frode Olsens karriere i Viking over. Han holder fortsatt en liten dør på gløtt for at fotballkarrieren fortsetter, men åpner den mest for et vanlig liv i sivilt.

— Jeg har en del tilbud, men ser egentlig fram til at jeg ikke trenger å fortelle hele verden om det, sier Frode Olsen til Aftenbladet. Han har lyst til å jobbe i mediebransjen og har kommentatoroppdrag for TV2 i forbindelse med spansk fotball. Han skriver også jevnlig i Aftenbladet. Et tilbud fra Pål Lydersens kunstgressfirma i Kristiansand har han også.

I går hadde han igjen en prat med trener Roy Hodgson. Sammen ble de enige om at tiden var over for Olsen i Viking. Han er ikke sur, ikke bitter. Tiden i Viking er rett og slett over.

Karrieren har vært lang og begivenhetsrik. Her er Frode Olsens epoker, med kommentarer.

VIDAR: Klubben Olsen ble flasket opp i. A-lagskeeper de siste sesongene. - Fundamentalt for min egen oppvekstperiode, både som spiller og menneske. Nå avdøde Egil Klinkenberg lærte meg nesten alt om det å stå i mål.

ROSENBORG: Fikk bare én seriekamp for RBK, klart andrevalg bak Ola By Rise.

— Vi vant the double, og jeg var i det minste i troppen. Et kvantesprang fra Vidar når det gjelder sportslig kvalitet. Jeg var veldig frustrert før jeg ble vant til det gode nivået. Spillerne traff jo på hvert skudd. Nivåforskjellen var stor. Fra Nils Arne Eggen husker jeg en gang han kastet seg ned på bakken midtvinters, fordi jeg ikke kastet ut ballen der han ville. Han utbrøt: - Har du brukket armen.

STRØMSGODSET: Utlånt til Godset i 1991, var med og slo Rosenborg i cupfinalen, den berømte kampen da Ola By Rise ikke ville hilse på kongen etterpå.

— Et fantastisk år. Jeg hadde kjempet mot Ola By Rise i Rosenborg, fikk møte ham i finalen og vinne. Det var gøy å vinne den duellen. Fikk muligheten til å spille mot noen av de beste klubbspillerne jeg har spilt med. Som for eksempel Odd Johnsen, Halvor Storskogen, Trond Nordeide og Arne Erlandsen.

START: Flere flotte sesonger i Start med medspillere som Erik Mykland og Frank Strandli. Det sprakk i 1996, og da opplevde Olsen sin verste nedtur, med et lag som rykket ned med fynd og klem.

— Sammen med 98-laget til Stabæk, var Start et av de beste mannskapene jeg har spilt på i eliteserien. Jeg dannet dessuten et varig vennskap med Erik Mykland. Landslagsdebuten skjedde mens jeg var i Start. Trenerduoen Erik Ruthford Pedersen og sjefen Brede Skistad var den beste kombinasjonen du kunne ha på den tiden. Helt maksimalt.

STABÆK: Ble mer og mer etablert som landslagsspiller under tiden i Stabæk. Ble nok en gang cupmester, etter å ha slått Rosenborg i finalen i 1998. Var aktuell for Wimbledon, men ble priset for dyr.

— Har aldri opplevd en klubb som har hatt en så stor driv mot et mål. Alle dro i samme retning. Det endte i cupseier og bronse. Jeg håper inderlig klubben holder seg nå, men ikke på vår bekostning.

SEVILLA: Sevilla trengte en keeper, og så Olsen storspille for Stabæk mot Deportivo La Coruna. Det endte med to og et halvt år i Spania, mot slutten mest som reserve.

— En opplevelse for livet. Å spille på det høyeste nivået i Spania, som kan måle seg med det beste i verden, er noe av det artigste man kan oppleve. Høydepunktet i karrieren var på spille mot Roberto Carlos på Santiago Bernabeu og Patrick Kluivert på Nou Camp.

VIKING: Olsens siste stoppested som spiller. Har hele tiden vært førstevalg. Er eliteseriens eldste spiller i år.

— Etter en vanskelig innledning med en trener som ikke ønsket meg, synes jeg vi løste det fint. Tiden etterpå har vært grei. Det har vært mange fine stunder, men også en del tunge perioder. Velger å se på det positive i å ha videreført en klubb i en vanskelig omstilling. Jeg har i løpet av kort tid hatt trenere som Benny Lennartsson, Bjarne Berntsen, Kjell Inge Olsen og Roy Hodgson. Det artigste jeg husker var på stillingen 4-2 mot Chelsea. Jeg satte ballen lynraskt i spill og mante folk i angrep. Vi måtte ha mål, trodde jeg. Brede Hangeland var i harnisk, skjelte meg ut og forklarte meg omstendelig situasjonen like før et hjørnespark at vi var videre.

Fakta

Navn: Frode Olsen

Født: 12. oktober 1967 i Stavanger

Sivil status: Gift med Trude, to barn

Karriere: Vidar 1976-1989, Rosenborg 1990, Strømsgodset 1991, Start 1992-1996, Stabæk 1997-1999, Sevilla 1999-2002, Viking 2002-2004. Meritter: Cupmester to ganger (Strømsgodset 1991 og Stabæk 1998), to bronsemedaljer i norsk eliteserie (Start 1992 og Stabæk 1998). Totalt 271 eliteseriekamper i Norge, 43 seriekamper i Spania. 26 A-landskamper for Norge. (Debut mot Estland 6. februar 1995).

Aktuell: Legger opp ved sesongslutt.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Vaksine-sms fikk hele systemet til å knele

  2. Jarstein innlagt på sykehus etter koronasmitte

  3. Gutt satt fast på fjell­hylle – reddet ned i god behold

  4. Artist fra Sandnes fikk Spellemannpris

  5. Jonas Gahr Støre til Aftenbladet etter rusavklaring: – Godt å få sagt det

  6. I neste uke kan du registrere deg for vaksine