Derfor nekter Norge å sende dopingkontrollører til Tokyo-OL

Antidoping Norge nektet å sende dopingkontrollører til Pyeongchang-OL i februar. Samme linje ligger an til å gjelde for sommerlekene i Tokyo i 2020.

Daglig leder Anders Solheim i Antidoping Norge vil ikke sende norske dopingkontrollører til Tokyo-OL om ikke det skjer store endringer.
  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Grunnen er at Antidoping Norge verken er fornøyd med arbeidsvilkårene for kontrollørene eller måten testingen blir gjort på.

– Vi er opptatt av kvaliteten på kontrollarbeidet og å sørge for at det gjøres på en sikker og god måte for utøverne. Da mener vi at man må etterspørre kompetente kontrollører og være villig til å legge ressurser i det, på samme måte som man gjør med dommere og andre funksjonærer i internasjonale idrettsarrangementer, sier daglig leder Anders Solheim til TV 2 og fortsetter:

– Og så langt har det ikke skjedd. Da må noen si ifra og stå på prinsippene. Det har vi valgt å gjøre i forbindelse med OL i 2018. Den linjen har vi tenkt å kjøre videre i 2020. Inntil det endres, så har vi ikke tenkt å sende kontrollører.

Antidoping Norge reagerer på at ordningen i OL i stor grad er basert på frivillighet.

Det er også avslørt kritikkverdige forhold under prøvetaking både under 2016-lekene i Rio og i Pyeongchang tidligere i år.

(©NTB)

Publisert:
  1. Doping

Mest lest akkurat nå

  1. I Sandnes har de allerede bygget stort. Der hagler lovordene

  2. Color Line innstiller alle seilinger

  3. Korvetten AS begjært konkurs

  4. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

  5. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

  6. Han varslet om et sikkerhetsproblem - det var jobben hans. Da fikk han sparken i Dalane Kraft