Putin kritiserer Rosenborgs neste motstander i Europa

Den russiske presidenten virker ikke veldig imponert over Zenit St. Petersburg.

Vladimir Putin etterlyser flere russiske spillere på Zenit St. Petersburg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Det var under et møte i Moskva tirsdag, der forberedelser til neste sommers verdensmesterskap i fotball i Russland ble planlagt, at Putin kom med kritikk av klubben fra byen han ble født i.

Ifølge nyhetsbyrået AP fortalte Zenit St. Petersburgs president Sergei Fursenko at en mer attraktiv og offensiv fotball vil tiltrekke supportere og gjøre sporten «russisk» før det kommende mesterskapet. Da kom et spydig svar fra Putin.

Les også

Ny nedtur for RBK-profil: Ute i flere uker med skade

– Du har åtte utlendinger løpende ute på banen, spillende for Zenit i Europaligaen. Bra jobbet, var meldingen fra den russiske presidenten.

Ifølge AP siktet han til storklubbens møte med Real Sociedad i forrige uke. Den kampen vant Zenit, men de hadde kun tre russere på banen fra start, noe Putin ikke virket veldig imponert over.

Ifølge nyhetsbyrået mener statslederen at Zenit ikke bidrar til økende popularitet for fotball i Russland, siden de har for mange utlendinger i laget.

Russiske Aleksandr Kokorin scoret to ganger da Zenit St. Petersburg slo Real Sociedad 3–1.

Zenit vant 3–1 over Sociedad, som tidligere i høst ga RBK en fotballeksjon. Neste motstand for den russiske storklubben er nettopp trønderne, når Rosenborg reiser til Russland 19. oktober.

Deretter møtes lagene i Trondheim 2. november.

Zenit står med full pott etter to runder. RBK står med én seier og ett tap.

Publisert: