Forfang hoppet seg opp - ble nest best av de norske

Det ble ingen stor norsk dag i skiflygingsbakken i Oberstdorf da polske Kamil Stoch vant. Daniel-André Tande ble nummer fem.

Forfang endte blant de ti beste etter et sterkt finalehopp.
 • geir.andreassen@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Daniel-André Tande var nummer ni etter en svært skuffende norsk omgang i skiflygingsbakken i Oberstdorf med 203,5 meter. I finalen slo den regjerende verdensmesteren i skiflyging til med 226 meter. I det svevet var det mye som minnet om hoppingen fra i fjor i samme bakke. 398,3 poeng holdt til femteplassen.

– Jeg synes jeg leverte bra hopp jeg. I første omgang synes jeg at jeg klarte å utnytte forholdene på best mulig måte. Det blir bare bedre og bedre for hvert hopp, sa Tande til NRK.

Det var Kamil Stochs første verdenscupseier denne sesongen. Han hoppet 214,5 og 227,5 meter i sine hopp. Det var polakkens 32. verdenscupseier i karrieren. Han henviste russiske Jevgenij Klimov til annenplass. Russeren var med 220,5 og 223,5 meter 5,3 poeng bak. Polske Dawid Kubacki tok tredjeplassen etter 207 og 228,5 meter.

 • LEST DENNE? De norske hoppgutta topper verstingliste: – Det er krise
Kamil Stoch var meget fornøyd etter seieren.

Johann André Forfang landet på 203,5 meter i første omgang. Ettersom han hadde et par avsatser høyere fart, fikk han også dårlig betalt og var bare nummer 18 etter første omgang. I finalen slo han til med 216,5 meter og avanserte til 9.-plass.

Andreas Stjernen hoppet 203 og 205,5 meter. Han ble med det tredje best av de norske hopperne på sin 12.-plass.

Robert Johansson fikk til et litt skuffende første hopp med 196,5 meter og det holdt bare til 25.-plass. I sitt annet hopp landet han på 211,5 meter og endte til slutt ti plasser høyere.

Verken Halvor Egner Granerud og Anders Fannemel med 181 meter klarte å ta seg til finaleomgangen. De endte på henholdsvis 33.- og 34.-plass.

(©NTB)

Publisert:
 1. Hopp
 2. Daniel-André Tande
 3. Andreas Stjernen
 4. Anders Fannemel
 5. Johann André Forfang

Mest lest akkurat nå

 1. «Regå» fikk ny eier etter budkrig

 2. Sjekk hvem som dukket opp på treningen til lokalt lag

 3. – Det er jo Stavanger som er energihovedstaden

 4. Omdiskutert ordning gjør at Tage og kompisene kan sove 40 minutter ekstra hver morgen

 5. Rv 13 i Suldal stengt av flom - omkjøring

 6. Siktedes kjæreste bodde i nabolaget til Birgittes foreldre