PSG-eieren avhøres av sveitsisk politi - mistenkes for korrupsjon

Mener Al-Khelaifi bestakk FIFA-generalsekretær for å sikre seg VM-rettigheter.

Sveitsiske etterforskere har startet avhørene av den korrupsjonsmistenkte PSG-presidenten Nasser al-Khelaifi. Foto: Claude Paris / AP / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Al-Khelaifi er satt under etterforskning av sveitsisk påtalemyndighet, som mener han har bestukket den tidligere FIFA-generalsekretæren Jerome Valcke for å sikre seg lukrative VM-rettigheter.

Torsdag er det to uker siden det ble kjent at al-Khelaifi og Valcke er under etterforskning i Sveits. Både Paris Saint-Germain-presidenten og den tidligere FIFA-toppen benekter å ha gjort noe galt.

Les også

Tidligere FIFA-topp slår tilbake mot beskyldningene om korrupsjon

Det er ventet at al-Khelaifi må sitte mange timer i avhør onsdag. Mange spørsmål skal stilles, påpeker Andre Marty, talsmann for den sveitsiske statsadvokatens kontor.

– Fotballverdenen må være tålmodig når det gjelder resultatene fra dette første avhøret, sa han til pressen som var møtt opp utenfor kontorbygget i Bern.

Avhøret av den mektige fotball- og medieeieren startet ved 9.45-tiden onsdag, ifølge Marty.

Les også

Styrtrik klubbeier etterforskes – mistenkes for å ha bestukket FIFA-topp

Som sjef for medieselskapet beIN Media Group har Al-Khelaifi vært med på å sikre TV-rettigheter til fire fotball-VM, deriblant mesterskapet i hans hjemland Qatar i 2022.

Men det er i forbindelse med VM i 2026 og 2030 han og Valcke er anklaget for økonomisk kriminalitet. De er begge mistenkt for bestikkelser, svindel, økonomisk mislighold og dokumentfalsk.

Valcke ble avhørt i Sveits for snaut to uker siden. Han er fra før involvert i en annen etterforskning koblet til mistenkt korrupsjon i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Publisert:
  1. Paris Saint-Germain
  2. Korrupsjon

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinne til sykehus etter kollisjon i Randaberg

  2. Styret på elsparkesykkelen knakk i fart: – Det var ekkelt

  3. – Tiltakene plager mer enn sykdommen

  4. Viking vil vurdere Berisha-salg ved bud på 30 millioner

  5. Fant død mann på Bryne: Fem unge menn anker dom

  6. Oppussingen av huset ved Breiavatnet blir tre ganger dyrere enn planlagt