I denne lagdelen gjør Brann-treneren nesten aldri bytter

Dette er forklaringen til Lars Arne Nilsen.

God start: Brann har fått den beste sesongstarten siden gullåret 2007. Lørdag kommer Viking til Stadion.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Nymark (BT): Fredag formiddag trente Brann for siste gang før Stadion-møtet med Viking lørdag. Alt tyder på at Lars Arne Nilsen velger de samme elleve fra start som sist helg mot Lillestrøm. Og dermed den samme midtbanen som han har gjort i de aller fleste kampene siden tiden i 1. divisjon, bestående av Sivert Heltne Nilsen, Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen.

– Dette er en trio som utfyller hverandre veldig bra. Det handler om relasjoner. Du har fysikken til Barmen, balansen gjennom Sivert og kreativiteten til Haugen, sier trener Nilsen.

Fast trio

Haugen er faktisk den eneste av de tre på midten som er blitt vraket av Nilsen i sistnevntes regjeringstid på Stadion. Sist det skjedde var 13. august i fjor (mot Vålerenga borte). Når Heltne Nilsen eller Barmen har vært ute, har det vært på grunn av skader eller karantener.

Les også

Branns 17-åring måtte bruke friminuttet til pressemøte dagen derpå

– Det er aldri feil å spille i lag med de samme over tid. De tre kjenner hverandre så godt etter hvert, og vet hvor de vil ha ballen, sier Nilsen.

Ifølge Kristoffer Barmen utlyste sotrastrilen ulike «stillinger» da han kom til klubben, og forklarte hvilke spillertyper han så for seg i de ulike rollene.

– I starten brukte vi litt tid på å bli kjent med disse rollene, men nå vet vi hvordan vi skal spille hverandre gode. Det funker, sier Barmen.

– Utfyller hverandre

Han får støtte av de to kompanjongene på midtbanen.

– Jeg føler vi har spilt oss opp. Det tar alltid tid før relasjonene sitter, men nå sitter de. Vi vet hvilke situasjoner hver enkelt er best i. Det er kreativitet med Haugen og duellstyrke og løpskraft med Barmen. Det er veldig positivt, sier Heltne Nilsen.

Planen klar: Lars Arne Nilsen har studert hvordan Viking slo Odd, og hva Brann må gjøre for å unngå at siddisene slår til igjen.

– Sivert er den som snakker mye, vinner mange dueller og styrer oss andre. Så har vi Barmen som vinner mye i luften og er bra på alt, mens jeg gjerne kan slå de mer avgjørende pasningene, sier Haugen.

– Er det noe dere har felles?

– Ja, jeg mener alle vi tre er løpssterke, alle kan løpe til vi spyr. Vi er også bra med ballen, men egentlig er vi veldig forskjellige. Jo mer vi spiller sammen, jo bedre sitter relasjonene. Jeg synes den trioen her holder god kvalitet i eliteserien.

Det synes også sjefen, selv om han sier at midtbanetrioen nok er blitt mer fast enn tanken opprinnelig var. Spesielt Kasper Skaanes (som er ute mot Viking etter å ha fått en smell i cupkampen mot Austevoll) er en spiller Nilsen hadde sett for seg å gi en del spilletid.

Sjelden skadet

– Kasper har vært veldig uheldig. Han hadde spilt mye hvis han hadde vært frisk. Også Orry (Peter Orry Larsen) var uheldig med en strekk i vinter. Da havner du på de tre guttene der. De er veldig sjelden skadet. Og jeg er veldig fornøyd med dem. Det er en veldig god midtbane, sier Nilsen.

Heltne Nilsen er som kjent det dype ankeret, mens Barmen og Haugen er indreløpere med nokså ulike oppgaver.

Les også

Brann kritiseres etter tilskuersvikten

– Haugen har en litt friere rolle enn de to andre. Han får gå litt ned og møte av og til. Mot Viking møter vi et lag som markerer ut alle de tre sentrale. Da kan vi ikke ligge feilvendt i mellomrommet, trener Nilsen.

– Hva gjør du da?

– Det får du se i morgen. Viking tok Odd på at de markerte ut ankeret og de to indreløperne. Det er noe vi må løse.

Sannsynlig Brann-lag mot Viking (4–3–3): Piotr Leciejewski - Amin Nouri, Vito Wormgoor, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen - Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Kristoffer Barmen - Daniel Braaten, Torgeir Børven, Gilli Rolantsson

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk