Olympiatoppens mål for Rio-OL: «Bedre enn London»

249 dager før OL i Rio kommer Olympiatoppen med sine mål: 12 medaljer til Norge.

LEDELSEN: Olympiatoppen med toppidrettssjef Tore Øvrebø (i midten) , sommeridrettssjef Marit Breivik(t.v) og leder toppidrett for funksjonshemmede, Cato Zahl Pedersen holdt pressemøte om målsetting og status for forberedelsene til OL og Paralympics i Rio de Janeiro 2016.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

OLYMPIATOPPEN: Toppidrettssjef Tore Øvrebø fortalte mandag på en pressekonferanse på Toppidettssenteret følgende: I OL er målet at norske utøvere skal ta mer enn 2 gull, 1 sølv og en bronse. Tallene for Paralympics er tilsvarende 3-2-3. Olympiatoppen ønsker ikke å dra på for mye, være for offensive. Målet er «Bedre enn London». Da ble det 11 medaljer til sammen, fire av dem tatt i OL.

Ifølge Øvrebø ønsker man å være realistisk. Det er utøverne og lagene selv som er herrer/kvinner over egne mål.

— De kan gjerne ha høye mål, som vi til og med kaller drømmemål. Men hvis de blir for høye, vil det slå tilbake på dem. Ikke minst fra pressen, sier han.

Øvrebø forteller at det er en lang prosess for å komme frem til målet.

— Vi kjenner idrettene veldig godt, og har daglige samtaler. Vi jobber med de utøverne som er i posisjon. Vi jobber også politikk inn mot sportslig ledelse. Toppidretten ligger i hver enkelt idrett. Vi skal være med å løfte de som allerede er gode. Vi hatt en grundig runde på inspeksjonstur til Rio i fjor høst og en runde på storsamling på Gardermoen i oktober i år: Utøvere, trenere og ledere hadde egne prosesser på dette med mål. Prosessen er det aller viktigste: Se på de mulighetene og begrensningene som er der. Vi har også tenkt selv og samlet og kvalitetssikret dette.

Øvrebø forteller at det blir en ny evaluering og korrigering i april når man møter trenere og ledere igjen.

Les også

Hamburgs innbyggere sier nei til OL

Les også

TV 2 nekter å pensjonere 72-åringen

OL-troppens størrelse

— Hvis alle vi forventer kvalifiserer seg til Rio, får vi et sted mellom 50 og 70 utøvere i OL, sier assisterende toppidrettssjef Marit Breivik.

Hun sier mye er avhengig av at kvinnelaget i fotball kommer gjennom det siste nåløyet. De bommet under VM i Canada.

— Det er ikke et mål i seg selv å få størst mulig tropp, men at de som kommer dit, når målene. I jakten på å finne folk som kanskje kan komme med, må vi ikke glemme de som allerede er gode, og som vi må sørge for at utvikler seg.

Av nyheter Øvrebø kom med er at en ny treningshall på dagens parkeringsplass kan være innen rekkevidde.

— Det kan bi en helt annen møteplass i toppidretten og gir større muligheter for å utvikle treningskvaliteten. Kapasiteten er sprengt her fra før.

Publisert: