Dommersjefen om kritikken: - Regelen endres iallfall ikke i dag

Den nye regelen som sier at angripende lag ikke kan hente ballen i motstanders mål har skapt reaksjoner. Regelen skal i utgangspunktet først evalueres etter sesongen, sier dommersjef Terje Hauge.

OMSTRIDT REGEL: Iven Austbø prøvde å provosere fram et gult kort på Torbjørn Agdestein etter Haugesunds redusering mot Viking søndag. Dommersjef Terje Hauge, til høyre, avviser ikke at regelen kan bli evaluert tidligere enn først planlagt.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Søndag oppsto det nok en situasjon hvor regelnyvinningen kom i fokus. Viking-målvakt Iven Austbø ventet på Torbjørn Agdestein for å provosere fram et gult kort da Haugesund-spissen reduserte til 2-3. Dommer Tore Hansen lot imidlertid situasjonen passere uten å dele ut kort.

Fått med deg denne?

Les også

TV 2 fjerner innslag etter kraftige reaksjoner: - Jeg får en vond smak i munnen

— Når de har laget en dum regel, har de laget en dum regel, sa Austbø til TV 2 etter kampen.

I TV 2-studio la ikke Jesper Mathisen skjul på sin store skepsis til regelen.

— Den er helt hull i hodet. Det er komplett idioti. Det finnes mange regler her i verden, både i Norge og i utlandet. Men dette er en av de mest tåpelige, sa Start-spilleren.

Kan bli evaluert

Dommersjef Terje Hauge avviser ikke at regelen kan bli evaluert tidligere enn først planlagt.

— Jeg skal ikke si at det ikke er aktuelt, men det blir iallfall ikke i dag. Vi må først få erfaringer og evaluere - om det blir halvveis eller etter sesongen får tiden vise. Det er for tidlig å trekke konklusjoner nå. Det som er bra med oppmerksomheten, er at alle bli oppmerksomme på regelen, sier Hauge.

Les også

Anerkjent sportsmagasin: Tysk storklubb vil hente Martin Ødegaard

Den tidligere dommeren sier følgende om den massive kritikken som har kommet hans vei:

— Jeg kan forstå det når vi snakker om enkelttilfeller, men det må ses i en større sammenheng. Det er et stort fokusområde at spillere ikke skal berøre ballen etter at dommeren har blåst og det er stopp i spillet. Det handler om mer enn bare målet. Vi vil ha få bort usportslig oppførsel.

— Dette er retningslinjer for å rydde opp i det som er usportslig. Jeg kan forstå at angrepsspilleren henter ballen - for instinktet sier at man skal gjøre det, mens regelen sier noe annet. Men det skjer forhåpentlig bare én gang, sier han.

Ikke alltid gult kort

Hauge påpeker at det ikke er noen automatikk at det skal gi gult kort å hente ballen, men at sanksjonen skal brukes om det blir uro.

Dommersjefen håper at hendelser som den mellom Agdestein og Austbø blir engangstilfeller.

— Man kan spøke litt og spekulere i dette. Men Agdestein henter ikke ballen flere ganger, og da venter ikke Austbø på ham heller. Dette er en overgangsperiode før det setter seg, sier han. (©NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
5Vålerenga24133846321442
6Odd24104103038-834
7Viking249694038233
8Strømsgodset2495103838032
9Tromsø2471073440-631
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk