Solskjærs dommerkritikk etter tapet: - Han vil bli skuffet

Manchester United får en tøff kamp om plassene som gir Champions League-spill neste år, etter at Arsenal ble for sterke i London.

Ole Gunnar Solskjær gikk på sitt første nederlag i Premier League som United-manager.
 • Odd Inge Aas
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

ARSENAL - MANCHESTER UNITED 2–0

EMIRATES STADIUM: Mange har snakket om hvor mye flaks nordmannen har hatt så langt i sin regjeringstid. Påstanden er møtt med protester fra Solskjærs største fans, men søndag kveld så det uansett ut til at vikartreneren hadde brukt opp hellet, iallfall for den uken.

Mot slutten av kampen høljet regnet ned, noe som på mange måter var symptomatisk for Uniteds kveld.

Det vil på ingen måte si at det var ufortjent at hjemmelaget vant, selv om United hadde flere store sjanser i London enn de hadde i Paris tidligere i uken

I den første omgangen traff både Romelu Lukaku og Fred stolpene. Førstnevnte, som hadde scoret to ganger i hver av de tre siste kampene, markerte seg denne gangen med å misbruke flere store sjanser.

Både før og etter pause var han helt alene med Arsenals målvakt Bernd Leno, men i begge tilfellene var det tyskeren som gikk seirende ut av duellen.

Solskjær hadde lite å glede seg over i London.

Dermed tapte Solskjær første gang mot et engelsk lag (i den 16. kampen) som United-sjef, og det var først i den niende bortekampen at laget ikke vant.

– Du er alltid skuffet etter et tap. Vi skapte flere sjanser her i dag enn da vi vant her i cupen. Vi hadde to i stolpen og keeperen deres var god. Jeg er fornøyd med de tingene vi kan kontrollere, sa Solskjær etter kampen.

Kampen ble punktert da Arsenal økte til 2–0 på et straffespark i den andre omgangen.

– Dommeren vil bli skuffet når han ser den om igen. Jeg mener det ikke er straffe, sa nordmannen.

Avgjørelsen ble tatt etter at Alexandre Lacazette gikk i bakken etter en duell med Fred.

– Jeg mener det ikke er nok kontakt til å gi straffe. Det var ikke filming, men heller ikke straffe, sa Solskjær.

Arsenal-sjef Unai Emery kalte dommeravgjørelsen «soft», altså at straffen kanskje var noe billig. Han pekte imidlertid på en situasjon forrige helg, da en straffeavgjørelse i kampen mot Tottenham gikk mot Arsenal. Harry Kane utlignet da til 1–1 for Spurs.

 • LES OGSÅ: Solskjær sint på irsk spillselskap, føler seg misbrukt
Arsenal-spillerne juber for 1–0-målet til Granit Xhaka.

Kampen om Champions League-spill

Begge lagene kom til oppgjøret fra europacupkamper i Frankrike, men der stoppet også likheten på oppladningen til Arsenal og United.

Overtidsscoringen som sikret United 3-1-seier og avansement mot Paris Saint-Germain i Champions League onsdag kveld, vil bli snakket om i årtier i den røde delen av Manchester. The Gunners på sin side kom fra et ydmykende 1-3-tap for Rennes i Europaligaen.

Ingen av lagene bar imidlertid preg av de resultatene.

Etter at Tottenham tapte for Southampton lørdag, og Chelsea bare fikk uavgjort mot Wolverhampton søndag, ga kampen begge lagene muligheten til å komme på offensiven i kampen om tredje- og fjerdeplassene som begge gir spill i neste års Champions League.

Det klarte aldri Solskjærs gutter å utnytte. Fasiten med åtte kamper igjen å spille er at Tottenham på tredje har 61 poeng, Arsenal følger med ett poeng mindre og United er nå på femteplass med 58 poeng. Chelsea har en kamp til gode og 57 poeng.

Arsenal ble det første engelske laget som slo Solskjær som United-manager.

Keeperfeil og straffescoring

Granit Xhaka har ikke imponert veldig som Arsenal-spiller, men det var sveitseren som sendte hjemmelaget foran etter 12 minutter. Xhaka gjorde sitt fryktede venstrebein i stand for et langskudd.

United-keeper David de Gea tok et steg mot venstre, men akkurat da begynte ballen plutselig å skru den andre veien. Dermed var han helt utmanøvrert, og Arsenal ledet 1–0.

United hadde sine stolpeskudd og sjanser, og med de siste måneders resultater var det ingen som ville avskrive de for anledningen blå.

Jobben ble imidlertid mye vanskeligere da Alexandre Lacazette ble lagt i bakken av Fred 23 minutter ut i den andre omgangen.

Arsenals toppscorer, Pierre-Emerick Aubameyang, hadde bommet på tre av sine fem siste fra straffemerket. Spissen fra Gabon var likevel kald nok til å sette straffen midt i målet etter at han hadde sendt De Gea mot den ene stolpen.

Publisert:
 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Manchester United
 3. Premier League
 4. Arsenal FC

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi står og stamper mot et stort selskap som ikke vil føre dialog

 2. Vekter ble kuttet med kniv på legevakten

 3. Sola truer med veto i Bymiljøpakken

 4. Bodde i hver sin etasje i boligblokk i Stavanger

 5. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

 6. Kjørte på elsparkesyklist i fotgjengerfelt – får beholde førerkortet