Trekkes frem som en av VM-favorittene – søndag snublet Frankrike mot verdens 136. beste lag

Luxemburgs sensasjonelle resultat er gode nyheter for Sverige.

Paul Pogba (til høyre) og Laurent Koscielny depper under kampen mot Luxembourg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Frankrike - Luxembourg 0–0

Det svenske VM-håpet steg ytterligere da Frankrike bare klarte 0-0 mot miniputten Luxembourg. For første gang siden 1914 klarte Luxembourg uavgjort mot "Les Bleus".

Paul Pogba, Antoine Griezmann og resten av de franske superstjernene skapte sjanse på sjanse, men klart aldri å overliste Jonathan Joubert i Luxembourg-målet.

Mens Frankrike regnes som et av verdens beste landslag, og en utfordrer til å vinne VM i Russland, er situasjonen ganske annerledes i Luxembourg. Per dags dato er de rangert som verdens 136. beste lag.

Med det overraskende restultatet, ser ting lyst ut for Sverige. Går alt svenskenes vei, blant annet med seier mot Luxembourg i oktober, kan Sverige også tåle tap mot Nederland i kampen om 2.-plassen bak favoritten Frankrike.

Her jubler Luxembourg-spillerne for et sensasjonelt poeng i Frankrike.
Les også

VM-håpet lever for Sverige: Slo tilbake med storseier

Frankrike leder gruppe A med sine 17 poeng, ett mer enn Sverige. Nederland har 13 poeng, mens firer Bulgaria står med 12. Luxembourg har tatt fem poeng på åtte kamper. Det samme har jumbo Hviterussland.

Det er kun gruppevinneren som blir direktekvalifisert til VM. Via et omspill får åtte av ni toerlag senere i høst kjempe om de fire siste sluttspillbillettene.

Nederland har slitt tungt etter VM-bronsen i 2014. «Oranje» klarte ikke å kvalifisere seg til fjorårets EM, og de har ikke sett bra ut i den pågående kvalifiseringen heller. Søndag tok nederlenderne en livsviktig 3-1-seier hjemme mot Bulgaria.

Davy Pröpper scoret vertenes første og siste mål. Veteranen Arjen Robben kom også på scoringslista i Amsterdam. Det ble spenning da Georgi Kostadinov reduserte etter 69 minutter, men Pröpper trygget seieren da han gjorde 3-1 ti minutter før slutt.

(©NTB)

Publisert: