Åpner svømmemuseum i ADO Arena

Skal hedre Alexander Dale Oen.

Publisert: Publisert:

Åpner snart: Helgen 24.-26. oktober skal ADO Arena offisielt åpnes. Da skal også et svømmemuseum stå klart i bygget. Her fra da vgs-elevene Joseph Morris (til v.), Torkel Manne og Etienne Runge hoppet i bassenget. Foto: Jan M. Lillebø

Denne artikkelen er over fem år gammel

Den offisielle åpningen av ADO Arena nærmer seg. Helgen 24.–26. oktober skjer det, og samtidig vil et eget svømmemuseum i bygget stå klart. Her vil man stille ut svømmehetter, bilder og annet.

— Det er et ganske stort areal som blir et permanent museum. Det skal være en heder til svømmemiljøet på Vestlandet, der Alexander Dale Oen har en særstilling. Litt av hans liv innenfor svømmesporten vil vises der, forteller idrettsbyråd Helge Stormoen.

- Rom for ettertanke

Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen var også på plass da planene for åpningshelgen ble presentert torsdag.

— Museet skal gi rom for ettertanke og for å kunne minnes Alexander Dale Oen. Det minner oss på de prestasjonene som vestlandske svømmere har utført gjennom tidene, og hvorfor vi kaller anlegget for Alexander Dale Oen Arena. Det kan virke som inspirasjon for de unge svømmerne som skal bruke bassenget, sier Stolt-Nielsen.

Hun kunne fortelle at statsminister Erna Solberg kommer til åpningshelgen, og at kommunen deler ut 3000 gratisbilletter. Ved å like ADO Arena på Facebook kan man vinne opptil fem billetter som gir plass i bassenget i to timer enten lørdagen eller søndagen.

Ellers er det planlagt en rekke aktiviteter under åpningshelgen, både innendørs og utendørs ved og på Store Lungegårdsvannet:

  • Redningsselskapet stiller med Elias-båten.
  • Dale Oen Experience kommer med kajakker og mobil klatrevegg.
  • Hjellestad Jet Ski Klubb vil ha show på Store Lungegårdsvannet, og publikum kan få sitte på med vannskutere.
  • Bergen brannvesen og VilVite stiller med ulike aktiviteter.
  • Foredrag fra «Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet».
  • Thea Hjelmeland opptrer. «Pop up-konserter» i foajeen, svømmemuseet og selve svømmehallen.
  • Guidede turer under anlegget, der man får se ganger, rør og hvordan alt er satt sammen.
Publisert: