På ett område er Manchester United aller dårligst i Premier League: - Er de late?

Oppdaterte tall vekker oppsikt i britiske medier.

Ingen lag har løpt mindre enn Manchester United i sesonginnledningen. Her er Zlatan Ibrahimovic (midten) i diskusjon med Juan Mata (til høyre) og Wayne Rooney (ryggen til) under kampen mot Hull.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det var massiv optimisme rundt Manchester United før denne sesongen, etter at José Mourinho tok over manageransvaret.

Etter søndagens 1-3-tap mot Watford, har imidlertid storklubben tapt tre strake kamper. Manchester United er nå nummer syv i Premier League, men en annen tabell er kanskje enda mer foruroligende for supporterne.

Avisen The Mirror bringer nemlig frem statistikk som viser at Manchester United har løpt kortere enn alle andre lag i Premier League i løpet av de fem første serierundene.

Manchester United-spillerne har samlet sett løpt 526,6 kilometer totalt, og blir dermed hårfint slått av 19. plasserte Sunderland. På toppen av listen er andre storklubber som Liverpool (582 km), Manchester City (571 km) og Tottenham (566 km).

Fikk du med deg kritikken mot Rooney?: — Han er ikke god nok lenger.

- Ingen voldsom intensitet

Statistikken har vekket oppsikt i britisk fotballpresse. The Times-journalisten Oliver Kay skriver på sin Twitter-konto at tallene bekrefter at United fremstår «slurvete, sløve og uten noe ønske om å presse».

«Er Man United late?» spør The Mirror i sin artikkel. TV 2-ekspert Petter Myhre peker imidlertid på andre årsaker.

José Mourinhos Manchester United har ikke sett ut som et mesterlag i det siste. Her gestikulerer han under søndagens oppgjør mot Watford.

— United er ikke et lag med voldsom intensitet i spillet sitt. Det tar ofte tid når de angriper, sier Myhre til Aftenposten, og fortsetter:- Grunnen til tallene er kanskje at ting ikke flyter, de blir spillende mye mot etablert forsvar. I store deler av kampene mot Bournemouth, Hull og Watford har de blitt liggende og trykke på motstanderne. Da blir det mindre løping statistisk sett. Kampbildene i Manchester Uniteds kamper er med på at tallene blir som de blir.

Den tidligere Vålerenga-treneren er imidlertid ikke overrasket over at United-laget har løpt 40 kilometer kortere enn noen av rivalene om topplasseringene.

— Det handler om spillestil. Manchester City, Liverpool og Tottenham er alle veldig energiske. De satser på å vinne tilbake ballen hurtig, og de presser høyt. De tre lagene er veldig bevegelige.

FIKK DU MED DEG DETTE? Midt i feiringen fikk United-stjernen øye på noe. Nå hylles han.

- Jeg ble veldig overrasket

Manchester United fikk hard medfart i britiske medier mandag. Blant annet var det flere fotballskribenter som argumenterte for at Wayne Rooney ikke er god nok lenger.

José Mourinhos menn har en mulighet til å snu trenden onsdag, da et ligacupoppgjør med Northampton står på plakaten. I ligaen er det Leicester, Stoke, Liverpool og Chelsea som er de fire neste utfordringene.

United er for øyeblikket seks poeng bak ligaleder Manchester City, som ennå ikke har avgitt poeng under Pep Guardiola. Petter Myhre er skuffet over de røde djevlenes prestasjoner så langt.

— Hvis man ser på lagene de har møtt, trodde jeg de skulle spille bedre. I de tre første kampene fikk de med seg seire. Både Mourinho og de fleste andre sier at det kun dreier seg om poeng i starten, mens man venter på at spillet får satt seg. Men man må se en progresjon i spillet offensivt og defensivt etter hvert, og de har jeg ikke sett hos United. Klasseforskjellen i kampen mellom City og United ble jeg veldig overrasket over, selv om Manchester United kom sterkere tilbake i andre omgang.

Dette synes Kasper Wikestad om kallenavnet «Skrikestad» - få med deg denne ukens Aftenpodden Sport:

Publisert: