Dette gikk du glipp av i OL mens du sov

Verdensrekord, colombiansk jubel og nytt Bolt-show.

Wayde Van Niekerk kjølte seg ned etter å ha vunnet OL-gull og satt ny verdensrekord.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Colombias Caterine Ibargüen tok sitt første OL-gull da hun vant kvinnenes tresteg på OL-stadion i Rio søndag kveld.

Dermed tok hun det siste steget opp til toppen av pallen etter at hun tok sølv i den samme øvelsen i London for fire år siden. Vinnerhoppet ble på 15,17 meter. Det var 19 centimeter lenger Yulimar Rojas fra nabolandet Venezuela, som tok sølv.

Colombias Caterine Ibargüen feirer sitt gull i tresteg.

Olga Rypakova fra Kasakhstan tok bronse med et hopp på 14,74 meter.

Les også

Dette må du få med deg i Rio-OL i dag

Murray med nytt OL-gull

Skotske Andy Murray sikret et nytt gull for Storbritannia etter at han vant mennenes tennisfinale i Rio-OL søndag kveld.

Murray møtte Juan Martin del Potro fra Argentina i finalen. Skotten vant første sett 7-5, mens argentineren kom tilbake og tok det andre settet 6-4. Tredje sett gikk igjen til Murray med overbevisende 6-2, og også det siste settet endte i skottens favør med 7-5 over del Potro.

Skotske Andy Murray viser stolt frem sin OL-gullmedalje.

– Dagens match var veldig opp-og-ned, veldig stressende. Vi hadde mange sjanser, begge to, og det var en lang og slitsom kamp. Jeg er glad jeg kom meg gjennom det, sier Murray etter gullkampen.Spania slo Angola i avslutningen av gruppespillet i kvinnenes OL-turnering i håndball. Begge lagene går videre, sammen med Brasil og Norge.

Etter Norges seier over Romania, hadde både nordmennene og de brasilianske vertene åtte poeng hver og tronet suverent på toppen av gruppen. Spania og Angola hadde begge seks poeng før den siste kampen, like mye som Romania satt igjen med til slutt. Dermed kunne målene bli avgjørende for fordelingen av de neste plassene i gruppen – og dermed også for hvem som gikk videre.

Les også

Sikret norsk OL-bronse - her peker han mot moren i himmelen

Usain Bolt vant mennenes 100-meterfinale i Rio-OL søndag kveld. Det er Bolts tredje OL-gull på rad i øvelsen.

Bolt kom bakfra og løp inn til en svært overbevisende seier foran Justin Gatlin fra USA og Andre De Grasse fra Canada.

Med gull i 200-meter og i stafett fra Beijing og London, har sprinteren fra Jamaica totalt sju olympiske gullmedaljer i premieskapet.

Sør-Afrikansk verdensrekord

Sørafrikaneren Wayde van Niekerk løp inn til gull og ny verdensrekord på mennenes 400 meter i OL i Rio søndag kveld.

Den nye rekorden, som er på 43,03 sekunder, ble satt i bane 8. Det er første gang noen vinner en olympisk 400 meter fra denne banen.

Kirani James fra Grenada tok sølvet, mens USAs LaShawn Merritt løp inn til en bronsemedalje.

Suping Meng fra Kina var den sterkeste til slutt da vektløfting for kvinner ble avgjort i OL i Rio søndag.

Meng tok gull i klassen over 75 kilo med totalt 307 kilo på vektstangen – 130 kilo i rykk og 177 kilo i støt. Hun slo dermed Kim Kuk-hyang fra Nord-Korea med knappest mulig margin. Med 131 kilo i rykk og 175 i støt løftet nordkoreaneren ett kilo mindre enn den kinesiske vinneren.

Les også

Norge stormer videre - nå venter heftig rivaloppgjør

Sarah Elisabeth Robles tok bronse med to løft på til sammen 286 kilo, 126 i rykk og 160 i støt.

Roman Vlasov fra Russland sikret seg gull i mennenes bryting i 75-kilosklassen etter å ha slått danske Mark Overgaard Madsen i finalen søndag kveld.

– Nå føler jeg meg veldig bra. Jeg klarte gullet, og det er herlig å være her. Ikke bare jeg, men mange andre forsøkte også å ta denne medaljen. Nå ble drømmen sann. Det er mange følelser. Jeg har så mye jeg vil si, men jeg mangler ord. Jeg er bare så glad, sa Vlasov etter finalen.

Frankrike vant laggullet i fekting med kårde for menn søndag.

I finalen slo de franske herrene Italia 45-31. På det franske laget fektet Yannick Borel, Gauthier Grumier, Daniel Jérent og Jean-Michel Lucenay.

(©NTB)

Publisert: