- Ikke glem at vi spilte i 28 varmegrader i Ungarn i fjor

Bruttern vil ikke være med på å hausse opp Kypros-varmen.

KLAR FOR VARMEN: RBK-trener Kåre Ingebrigtsen før han gikk om bord på flyet til Kypros mandag morgen.
  • Ole Sagbakken
  • Adrian Aagesen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

VÆRNES (adressa.no): Etter 2-1-seieren over Apoel Nikosia på Lerkendal har fokuset i omgivelsene rundt RBK – også i mediene – vært på varmen som venter i returoppgjøret tirsdag.

Får spillerne i seg nok vann? Vil man tåle 90 minutter i over 30 graders varme? Hva om det blir ekstraomganger?

Vant i ungarsk hete

På vei inn i RBKs chartrede fly – som for øvrig er samme fly som fraktet hjem Portugals EM-vinnere tidligere i sommer – vil ikke trener Kåre Ingebrigtsen bruke varmen til noe «formildende» overfor egen klubb før oppgjøret.

— Vi har forberedt oss som normalt. Så er det mye snakk om at varmen ikke er vanlig for oss. Men man har en tendens til å glemme: Vi spilte i 28 varmegrader da vi møtte Debrecen på bortebane i fjor. Vi har ofte kontakt med varmen når vi drar rundt og spiller i Europa, minner Bruttern om.

Treneren vet utmerket godt at Debrecen-eksemplet er av den gode sorten. På ungarsk jord vant RBK 3-2, og skaffet seg et godt utgangspunkt til returkampen (som også ble vunnet).

Med tre scoringer tirsdag skal det svært mye til for at avansementet ryker.

Men: Så var det dette med varmen igjen, da.

— Det vi riktignok har snakket om, er å få i seg nok drikke. Det har sett bra ut på de testene vi har hatt om inntak av væske før kampen. Det handler ikke om å «bælme» fire liter rett før en trening, men jevnt inntak hele veien, sier han.

Fikk fri lørdag

Ellers har RBK brukt dagene etter 2-1-seieren på å samle overskudd. Med utsettelse av Viking-kampen fikk spillerne helt fri lørdag, mens det har vært moderat intensitet på treningene:

— Vi har fått trent bra: Det har vært noe mindre spill på trening de siste dagene, men det har vært bra trøkk de gangene vi har spilt. Lørdag fikk gutta være hjemme med familie, og jeg tror vi skal ha samlet opp med energi til det som venter tirsdag, sier han.

Rosenborg skal trene i Nikosia mandag kveld. Før altså den svært viktige kampen starter 19.00 norsk tid tirsdag.

I det som altså er ventet å bli i over 30 graders varme.

Publisert: