Mike Jensen avgjorde på straffe for RBK

Klønete inngripen av AaFK-back Latifu serverte Rosenborg seieren.

AVGJORDE PÅ SUNNMØRE: Mike Jensen sikret RBK-seier på straffe i årets siste seriekamp.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

AALESUND — ROSENBORG 0-1

COLOR LINE STADION (smp.no):

Oppgjøret mellom Aalesund og Rosenborg lyste 0-0 lang veg. Men på overtid fikk RBK et unødvendig straffespark som serverte seriemesteren seieren.

90 minutter var passert da en RBK-ball inn i feltet ble forsøkt klarert av Aalesund-forsvarerne. Det klarte de ikke, og i stedet tok AaFK-forsvarer Akeem Latifu armene i bruk da han skulle holde en RBK-spiller - på veg vekk fra målet - unna ballen. På TV-bildene kan det i ettertid se ut til at det faktisk er RBK-spilleren som holder fast hånda til Latifu.

Dommeren pekte på straffemerket, og der gjorde Mike Jensen ingen feil. Han sendte Sten Grytebust en vei, ballen den andre veien og Rosenborg vant dermed 1-0 - etter et oppgjør som lenge var særdeles sjansefattig og lyste 0-0. ## Feriepreg

På forhånd var dette langt på veg et oppgjør der ingen av lagene hadde allverden å spille for. Aalesund er trygt plassert midt på tabellen, mens Rosenborg for lengst har vunnet seriegullet. Rosenborg lot derfor en rekke av sine stjerner hvile mot Aalesund, og stilte med blant andre Morten Gamst Pedersen og Magnus Stamnestrø fra start.

En skulle kanskje tro at forutsetningene ville medføre at lagene slapp seg litt ekstra løs i Ålesund, men slik var det slett ikke i førsteomgang.

Innledningsvis virket Rosenborg riktignok småfarlig de gangene de satte fart, men utover i oppgjøret dabbet tempoet av. Rosenborg slet med å komme seg til de største sjansene, og motsatt vei skuslet Aalesund ofte bort det som kunne blitt virkelig store sjanser med manglende presisjon på den siste tredjedelen.

I det hele tatt var det en ganske tam affære i Aalesund og 0-0 til pause var helt greit utifra spill og sjanser.

Unggutt ble seriemester

Heller ikke i andre omgang var det noe fyrverkeri ut av startblokkene. Riktignok bølget det litt fram og tilbake, og det var en ganske jevnspilt kamp, men ingen av lagene klarte å skape de virkelig store sjansene.

Med andre ord fikk ikke de 8287 tilskuerne på Color Line stadion den underholdningen som oppgjørene mellom Aalesund og Rosenborg normalt sett har vært i Ålesund.

Utover i omgangen gjorde dessuten begge lag litt "unormale" bytter - som ikke nødvendigvis styrket lagene. John Hou Sæter fikk naturligvis sitt innhopp og sin tredje eliteseriekamp for RBK i år. Dermed er RBK-unggutten også seriemester i år. For Aalesunds del fikk islendingen Daniel Gretarsson et sjeldent innhopp.

Lenge gikk det mot 0-0, men mot tampen fikk i alle fall publikum litt å hoppe opp av stolene sine etter. Åtte minutter før slutt trodde nok flere AaFK-supportere at Bjørn Helge Riise skulle sende vertene i føringen. Riise - blant banens klart beste spillere - vendte opp i RBKs felt og fikk smelt avgårde fra kort hold. Avslutningen ble litt for svak og André Hansen fikk slått den til corner.

Det var AaFKs klart største mulighet til å stikke av med tre poeng. Lenge så det ut til å bli med ett, men overtid straffet altså seriemesteren AaFK. Dermed endte det 1-0 til Rosenborg.

Siden Bodø/Glimt vant hele 6-1 hjemme mot Stabæk, klatret nordlendingene forbi AaFK på tabellen. Aalesund endte dermed på 10.-plass i årets eliteserie.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk