Aubameyang senket Burnley og er ny toppscorer i Premier League

Arsenal tilbake på vinnersporet etter to strake tap.

TOPPSCORER: Pierre-Emerick Aubameyang er i målform.
 • stian.johnsen@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

ARSENAL - BURNLEY 3–1

En dødelig effektiv Pierre-Emerick Aubameyang løftet Arsenal til 3-1-seier over Burnley etter to strake tap. Samtidig overtok han måltronen i Premier League.

Det skal sies at gaboneren må rette en takk til lagkameratene for feiende flott angrepsfotball. Mesut Özil – for anledningen kaptein – var mannen «alle» snakket om etter 1-0-scoringen i kampens 14. minutt.

Tyskeren viste fram sine egenskaper som boksåpner med en vidunderlig pasning til Sead Kolasinac, som hadde stormet inn i feltet fra venstrekanten. Han lobbet ballen inn mot en umarkert Aubameyang, som kunne putte inn sitt 11. mål for sesongen.

Med den scoringen tok han igjen Liverpools Mohamed Salah på toppscorerlisten i den engelske ligaen. Men det var mer i vente fra den lynraske gaboneren.

 • LES SAKEN: Liverpool økte tabelledelsen og legger mer press på City

Kanonskudd

Burnley var litt heldige som slapp unna med 0-1 til pause, men det skulle smelle bakover igjen to minutter etter hvilen. Arsenal kontret, og Alexandre Lacazette sendte ballen opp til Aubameyang på høyresiden av gjestenes felt. Han avsluttet kontant og hamret ballen opp i nettaket.

Like kontant var Ashley Barnes redusering etter en drøy times spill. Den kom etter en dødball der Arsenal-forsvaret ikke maktet å klarere ballen på gjentatte forsøk. I stedet havnet den hos Barnes, som nettet for tredje gang i høstsesongen.

Underveis i kampen var det tilløp til bråk flere ganger, i og det var i det hele tatt høy temperatur på Arsenals hjemmebane. Mot slutten av første omgang røk Barnes og Sokratis Papastathopoulos uklare ved to anledninger, og de ble straffet med hvert sitt gule kort.

Aubameyang fikk spørsmål fra Sky Sports om når han sist spilte i en så intens kamp.

– Wow, aldri. Det var virkelig en tøff kamp. Det var fysisk og tøft, men vi vant, og det er det viktigste. Jeg tror alle på laget hadde en flott kamp, svarte han.

Tok innpå

Burnley gjorde et ærlig forsøk på å utligne mot slutten, men det var i stedet Arsenal som skulle trygge seieren på overtid. Özil serverte Alex Iwobi, som punkterte kampen med sitt 3–1-mål.

Burnley-manager Sean Dyche mente at resultatet var urettferdig.

– Det var ikke en 3-1-kamp, det tror jeg alle er enige i. Vi slapp inn enkle mål, og ett av dem var marginal offside, sa han til BBC.

Seieren gjør at Arsenal puster dermed Chelsea i nakken før sistnevntes hjemmekamp mot Leicester senere lørdag. De to London-lagene har begge 37 poeng. Foran ligger Tottenham (39), Manchester City (44) og Liverpool (48, spilte fredag).

(NTB)

Publisert:
 1. Arsenal FC
 2. Burnley FC
 3. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Liverpool64201541114
2Manchester City64111211113
3Chelsea64111221013
4Manchester United6411135813
5Everton6411127513
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Tusenvis feiret gjen­åpningen på Torget: – Velkommen tilbake, Stavanger

 2. Gjenåpningen ble feiret skikkelig i Stavanger lørdag. Ikke minst i Farge­gata

 3. De mener bildet er verdt millioner, og har kjempet i flere år for å få det slått fast. Til nå har de bare møtt mot­stand

 4. Vålerenga ødela festen for Oilers: – Vi skal ikke grave oss ned etter denne kampen

 5. De trives i høyden, både Signe og Regine. Men slik har det ikke alltid vært

 6. I over 30 år har Egil Tveit jobbet nattevakt på Shell-en i Løkkeveien. Nå rives stasjonen – uten at det stopper Egil