Platini går rettens vei for å renvaske navnet sitt

Tidligere UEFA-president Michel Platini vil bevise at flere tidligere FIFA-topper samarbeidet for å få ham utestengt fra fotballen.

Michael Platini går rettens vei. Foto: Lionel Cironneau / TT NYHETSBYRÅN

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

For få år siden var Platini en av de største maktpersonene i internasjonal fotball, men i 2015 mistet franskmannen sitt verv som UEFA-president. Han ble også utestengt.

Platini måtte gå da det ble kjent at han hadde mottatt 17 millioner kroner i ureglementerte penger fra daværende FIFA-president Sepp Blatter. Utbetalingen skjedde i 2011 og var angivelig for arbeid utført for organisasjonen mange år tidligere. Også Blatter ble utestengt fra fotballen som følge av den overføringen.

  • Omstridte, søkkrike menn styrer Premier League. Disse supporterne vet hvordan alt plutselig kan rakne.

Nå vil Platini renvaske sitt navn. Det skal han gjøre ved å trekke flere tidligere topper i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) inn i saken. Ifølge Le Monde mener den tidligere UEFA-presidenten at han ble utsatt for et komplott, og avisen skriver at Platini har levert en anmeldelse.

Le Monde skriver også at franskmannen mistenker FIFAs tidligere juridiske sjef Marco Villiger, tidligere formann for FIFAs revisjonskomité Domenico Scala og Sepp Blatter for å ha regissert hans avgang. Platini mener de tidligere toppmennene samarbeidet om å lekke informasjon til sveitsiske myndigheter med mål om å få han avsatt.

Platini var UEFA-president mellom 2007 og 2015. Han forsøkte i denne perioden å vippe Blatter av tronen som FIFA-president.

(©NTB)

Publisert:
  1. Sepp Blatter
  2. UEFA

Mest lest akkurat nå

  1. I livet er hun vant til å bestemme. Når Carina skal leke, vil hun bli domi­nert

  2. Gabriel og Mikael ble bare ett og syv år. Faren nektet å la historien slutte der

  3. Økt smitte på Gosen skole, 80 personer må i karantene

  4. FHI har aldri sett noen lignende: En overraskende effekt av om­fattende smitte­vern­tiltak

  5. Korona ga milliard­gevinst i Rogaland – nå tjener Helgø Meny «endelig» penger

  6. Bymiljø­pakken må overføre million­beløp til Ryfast­sambandet