Slik blir neste års Start-stall i 1. divisjon

Start har rykket ned, og det er fem måneder til seriestart i 1.divisjon. Allikevel er klubben kun et par signeringer unna å ha komplett stall for neste år.

Thomas Zernichow på onsdagens Start-trening. Vindbjart-spilleren spiller 1.divisjonsfotball for Start neste sesong.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

— Ni av de spillerne som startet mot Tromsø på søndag er med videre. Det sier litt, sier Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen.

Laget hans har allerede rykket ned, og i kjent Start-stil skulle en tro at det var store spørsmål rundt neste års 1.divisjonsstall. Men slik er det ikke. Med omlag fem måneder til seriestart i 1.divisjon i 2017 er allerede 16 spillere klarert for spill neste år. Om Espen Børufsen og Rolf Daniel Vikstøl, som begge er ønsket med videre, skriver under kontrakt er tallet 18. Da er Start bare et par signeringer unna å ha en komplett stall.

— Det kommer nok ikke til å skje så voldsomt mye hos oss. Grunnstammen er der allerede, men vi ønsker en litt mer balansert tropp, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal.

Han har allerede uttalt at Starts førsteprioritet er en med erfaring og lederegenskaper på midtbanen. En ny keeper bak Håkon Opdal må klubben ha, kanskje også en defensiv forsterkning til.

Les også

Start endrer ikke billettprisene etter nedrykket

En ledig keeperplass

La oss begynne bakfra, og ta utgangspunkt i at Start ønsker å spille 4-4-2 neste sesong.

Håkon Opdal, klubbens beste spiller, blir i klubben tross nedrykket. Plassen som andrekeeper står åpen. Sebastian Heggland og Mats Olsen, to unge lokale keepertalenter, håper på kontrakt og trener med a-laget.

Men det finnes også mange gode kandidater utenfra. Mads Mørch (tidligere Derby), Benjamin Boujar (Vindbjart) eller Amund Wichne (Viking) kan være andre lokale alternativer.

I forsvaret har fire spillere kontrakt neste år. Henrik Robstad, Jens Kristian Skogmo, Tapio Heikkilä og Simon Larsen (ny fra Vålerenga). Det er sannsynlig at årets kaptein Rolf Daniel Vikstøl forlenger, mens Start 2-kaptein Philip Aukland (17) kan være aktuell for en a-stall.

Alex De John og John Olav Norheim får neppe fornyet kontraktene sine. Det er sannsynlig at klubben ønsker en foresterkning til i denne lagdelen.

Simon Larsen er hentet fra Vålerenga for å forsterke Starts forsvar neste sesong. Her sammen med Start-direktør Even Øgrey Brandsdal etter signeringen i sommer.

Har startet forhandlinger med Børufsen

I midtbaneleddet er Andreas Hollingen, Erlend Segberg, Gudmundur Kristjansson, Eirik Wichne, Daniel Aase, Jibril Bojang og Thomas Zernichow (ny fra Vindbjart) under kontrakt neste sesong. Espen Hoff legger opp, mens Chidiebere Nwakali, Robert Sandnes og Dulee Johnson kontrakter ut året neppe blir fornyet. Det er sannsynlig at Espen Børufsen,som klubben snakker med om ny kontrakt, resignerer.

Start søker i tilegg en midtbanesjef. Kanskje er klubben også interessert i at Gudmundur Kristjansson, som har vært inn og ut av laget, finner seg en ny klubb.

Les også

Starts plan: Skal bli et topplag i eliteserien innen 2020

(for abonnenter)
I angrepet har fire spillere kontrakt neste sesong. De lokale ungguttene Lasse Sigurdsen og Lars-Jørgen Salvesen, samt Dennis Antwi og Austine Ikenna. Uduak Idemokon, som knapt har spilt på grunn av en kneskade, inngikk i februar en kontrakt ut året som neppe blir fornyet.

I tillegg er det lite trolig at Ikenna, som har kontrakt ut neste år, er Start-spiller i 1.divisjon neste sesong. Nigerianeren er langt bak i køen og har knapt spilt siden han kom til klubben sommeren 2015. ## Flere unggutter banker på

Dersom Start henter en forsvarsspiller og en midtbanespiller vil det totale antallet være 20. I tillegg har Steinar Pedersen signalisert at ungguttene Tobias Christensen (16) og Mikael Ugland (16) skal trene hyppig med a-laget fremover. De kan være aktuelle for en a-stall. Det kan også Henrik Byklum (17) være. G17-landslagsspilleren har denne sesongen spilt i Fløy. Kanskje er også Rygene-gutten Markus Håbestad (17) en kandidat. Spissen skrev akkurat proffkontrakt med klubben. Alle de nevnte ungguttene har flere aldersbestemte landskamper i beltet.

16-åringene Tobias Christensen (t.h) og Mikael Ugland er to store talenter fra Starts gode G16-lag. Begge har skrevet proffkontrakter med klubben. Spørsmålet er om de er en del av a-stallen allerede neste sesong.

— Ungguttene har mye jobb foran seg, samtidig har alder ikke så mye å si. Det vi ser etter er spillere som har fysikk, tempo og ferdigheter til å være en del av denne troppen, sier Pedersen.

— Det handler om knallhard jobbing over tid, men jeg vet jo også at mange av de unge er utålmodige. Dette må gå gradvis, selv om vi jobber med å få utvikling så fort som mulig. Det er ikke bra å legge på seg fem kilo muskler på for kort tid, billedlegger Start-treneren.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk