Doddo: Derfor er Brann styrket fra i fjor

Her er tre utfordringer Brann må takle for å bli et topplag.

Publisert: Publisert:

BLOGGER: Eduardo «Doddo» Andersen blogger om Brann for BT. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen (arkiv)

Signaler som siver ut fra Kniksens plass kan tyde på at Brann har avsluttet kjøpefesten.

Om de ikke er ferdighandlet er de i hvert fall avventende. Det er forståelig, Brann har tross alt siden sommervinduet ble åpnet i 2018, handlet mye, og de har handlet godt.

Inn har det kommet to nye keepere: Opdal og Johansen. To nye stoppere: Rismark og Löfgren. Én ny back: Grøgaard. Tre nye midtbanespillere: Jenssen, Strand og Løkberg, og to nye spisser: Bamba og Mehnert.

I tillegg har Emil Kalsaas kommet seilende som et backalternativ, mens Ruben Kristiansen har snudd i døren.

Les også

Doddo-bloggen: «Men hvem skal spille på midtbanen?»

Samtidig har Brann i samme periode mistet spillere som Nilsen, Radlinger, Pettersen, Skålevik, Larsen, Skaanes, Grønner, Jonsson, Vega, Braaten og Stenvik.

Spør du meg er Brann styrket. Bamba er en hetere målscorer enn Skålevik.

På midtbanen er konkurransen stor, og i forsvaret har Brann dobbeltdekning på alle plasser. Det ser rett og slett lovende ut. Jeg tror vi kan belage oss på en ny sesong med medaljekamp.

Men like enkelt som det Brann hadde det i fjor høst da de spilte 14 kamper på rad uten å tape, tviler jeg på at det blir. Det ligger noen farer og lurer i sivet.

BOKSÅPNER: Gilbert Koomson har evnene til å være Branns boksåpner på dager hvor motstanderne ligger dypt og forsvarer seg, mener Doddo. Foto: Bjørn Erik Larsen

Her er tre utfordringer Brann må takle for å bli et topplag:

1. Å være det førende laget

Brann kan ikke lenger overraske. Alle lag vet hvordan Brann spiller og kommer neppe til å møte Brann med naive og offensive planer. Spesielt på hjemmebane kommer Brann til å møte dype og kompakte lag som satser alt på en dødball eller en kontring.

Tålmodigheten et slikt spill krever, har Brann, men har de kreativiteten? Det hadde de ikke i treningskampen mot Start. Det offensive spillet var statisk og forutsigbart.

For å bryte gjennom trenger Brann boksåpnere, slik Koomson kan være på en god dag, og slik Marengo var i fjor vår. Han startet 12 kamper, Brann tapte kun to av dem.

FØRSTEVALG: Daouda Bamba er Branns soleklare førstevalg på topp i år. Dersom han blir skadet, er alternativene få. Foto: Bjørn Erik Larsen

2. Å score nok mål

Det er lenge siden Brann har hatt en toppscorer. Vi må tilbake til 2012 for å finne en spiss som scoret tosifret. I år er forventningene om at det skal skje igjen høye. Bamba ble handlet inn for nærmere ni millioner kroner. Han skal være en målgarantist.

Bamba kommer nok til å score mye, men vil han score nok? Han har en tendens til å brenne mange av sjansene han får. Det som imidlertid bekymrer mest er alternativene til Bamba. Skulle han bli skadet står det ikke en toppkandidat og venter.

KONKURRANSE: Ruben Yttergård Jenssen er en av seks spillere som kjemper om plass på Branns midtbane. Hva skjer om han blir benket? Foto: Bjørn Erik Larsen

3. Å holde troppen samlet og motivert

Per dags dato er det fred og fordragelighet i spillerstallen. Forhåpentlig fortsetter det slik, men det er ikke gitt. Det er, som nevnt, stor konkurranse om mange av plassene.

Det kan slå positivt ut, men også andre veien med misnøye og negativ energi, slik vi for eksempel opplevde da Acosta ble benket høsten 2018. Hva vil skje hvis spillere som Fredrik Haugen og Ruben Yttergård Jenssen blir benket?

Litt mer om hva Brann står for i 2019 får vi vite i morgen, lørdag.

Kristiansund-Brann starter klokken 17.00, og kampen kan du følge på chatten.

Følg Ballspark på Facebook og Instagram.

Publisert:

Les også

 1. Ny podkast: Doddo og Huseklepp er alene hjemme

 2. Ballspark: Hør alt om Petter Strand-overgangen

 3. «For å lokke de store massene tilbake til Kniksens plass, må Brann by mer på seg selv»

 4. Rystet over favorittenes plass på 110-listen

Mest lest akkurat nå

 1. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

 2. Denne økten sier noe om hvorfor Jakob Ingebrigtsen er så god

 3. Ser du hvor dette huset har en skjult oase?

 4. Kvinne i 70-årene døde etter badeulykke ved Mandal

 5. Trafikken går som normalt igjen på E39

 6. Ekteparet Tybring-Gjedde vitner i Bertheussen-saken

 1. Doddo
 2. SK Brann