Her er stjernene som går glipp av VM

Flere store navn er skadet, for kontroversielle, eller rett og slett for dårlige for troppen.

Mario Götze, Nicklas Bendtner og Radja Nainggolan skal ikke til Russland i juni/juli, med mindre de drar som turister.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Bruttotroppene til alle de 32 lagene som skal delta i VM har vært kjent lenge, men mandag 4. juni er siste frist for de endelige troppene med 23 navn som får reise til Russland.

Mens noen store spillere har måtte se VM-drømmen seile bort på grunn av skader, er det noen som rett og slett ikke har vært gode nok for troppene. Og så er det noen spillere som både har vært skadefrie og gode nok, men av andre grunner er blitt utelatt.

Radja Nainggolan, Belgia

Nainggolan er en av Belgias mest erfarne spillere, og selv om han herjer for Roma, ble han ikke tatt ut i Belgia-troppen. Taktiske årsaker, sier trener Robert Martínez.

– Han er en toppspiller. Grunnen er taktisk. I de to siste årene har laget jobbet på en spesiell måte. Vi vet hva slags rolle han har på klubblaget sitt, men vi kan ikke gi ham den rollen i vår stall.

Les også

Fotballspillere må droppe vannpipe, eksotisk te og biff fra Argentina. Slik skal russerne unngå ny dopingskandale i VM.

Radja Nainggolan spiller for Roma i Serie A.

Leroy Sané, Tyskland

Sané er en stjerne på selveste Manchester City, men likevel ble han utelatt fra Tyskland-troppen. Sané ble årets unge spiller i Premier League, men har ikke imponert like mye på landslaget. Julian Draxler og Sebastian Rudy ble foretrukket av Joachim Löw.

Les mer om vrakingen av Sané her.

Leroy Sané ble kåret til årets unge spiller i England, men var ikke god nok for Tysklands VM-tropp.

Karim Benzema, Frankrike

Real Madrid-spissen er god nok for Frankrikes landslag, men har likevel ikke spilt landslagsfotball siden 2015. Da var han involvert i en utpressingssak mot sin tidligere lagkamerat Mathieu Valbuena. Benzema har ikke kommet tilbake siden skandalen, og senest i forrige uke sa presidenten i det franske fotballforbundet at Frankrike må glemme spiss-stjernen og se fremover.

I mai vant han Champions League for tredje gang på rad, men han har ikke spilt for Frankrike på tre år.

Mario Götze, Tyskland

På et tidspunkt var han en av verdens største talenter, men før VM i 2018 var han ikke med i bruttotroppen til Tyskland en gang. I VM i 2014 var han en svært viktig del av troppen, og scoret vinnermålet i finalen mot Argentina. Siden den gang har det gått nedover med 25-åringen. Han har slitt med skader, og legene fant til slutt ut at Götze hadde problemer med stoffskiftet, og måtte tas ut av trening.

Les også

Tyskland vraket VM-helten fra 2014

I 2014 ble Mario Götze matchvinner i finalen, men fire år etter ble han ikke tatt ut i bruttotroppen.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige

Den svenske superstjernen ga seg på landslaget etter EM i 2016, og selv om det gikk rykter om en retur etter at Sverige ble klar for VM, ble det til slutt klart at söta bror ikke tar med seg sin største stjerne til Russland.

Det gikk lenge rykter om at Zlatan Ibrahimovic vurderte et comeback til VM, men han reiser ikke til Russland.

Igor Denisov, Russland

Midtbaneveteranen har vært landslagskaptein, og selv om han har bikket 34 år har en vært en motor for Lokomotiv Moskva i gullsesongen deres. Men han har en lang og trøblete forhistorie med landslagssjef Stanislav Tsjertsjesov. Da de jobbet sammen i Dinamo Moskva ble midtbanespilleren transferlistet for å ha blandet seg for mye i trenerens jobb.

Les også

Putin tar til orde for nulltoleranse for doping

Lokomotiv Moskvas Igor Denisov er ikke populær hos Russlands landslagssjef.

Mauro Icardi, Argentina

Icardi har scoret hele 28 mål i Serie A denne sesongen, men det er likevel ikke nok for VM-plass. Kanskje fordi han kan være et uromoment i gruppen? Han er gift med Wanda Nara, som tidligere var gift med landslagskollega Maxi López.

Det skapte stort oppstyr da det ble kjent at Icardi hadde blitt kjærester med Maxi López’ kone.

Joe Hart, England

Englands tidligere landslagskeeper var førstevalg i målet under nesten hele kvalifiseringen. Han mistet bare den aller siste kampen, men formen har vært nedadgående en god stund. Hart ble sendt bort fra Manchester City, slet i Torino og hadde en ustabil sesong i West Ham med en del tabber.

Les også

Fotballstjernens nye tatovering skaper heftig debatt i England

Joe Hart har mistet plassen som Englands førstekeeper.

Dimitri Payet, Frankrike

Payet har ikke hatt en fantastisk sesong for Marseille, og konkurransen rundt plassene på topp for Frankrike er mildt sagt voldsom. Men VM-drømmen fikk den siste spikeren i kisten da han med tårene rennende gikk av banen med en kneskade i Europaliga-finalen.

Her går Dimitri Payet gråtende av banen etter å ha blitt skadet i Europaliga-finalen.

Nicklas Bendtner, Danmark

Rosenborgs danske stjernespiss kom tilbake på landslaget i fjor, og veien til VM i Russland så klar ut, selv om han neppe hadde vært i startelleveren. Men hele Lerkendal så Bendtner skjule ansiktet i trøyen da han fikk en liten lyskeskade i storkampen mot Brann. Han ble med i bruttotroppen, men Åge Hareide mente at han ikke kom til å være i kampform før den første kampen i VM, og vraket 30-åringen.

Les også

Hareide ringte Bjørnebye før Bendtner-vrakingen

Les også

Dette mener danske eksperter om Bendtner-vrakingen

Nicklas Bendtner fikk en lyskeskade i storkampen mot Brann, og ble ikke klar nok for Hareide.

Dani Alves, Brasil

Den tidligere Barcelona-backen hadde hatt plass på høyrebacken til Brasil, om det ikke var for skaden han fikk i den franske cupfinalen. PSG-forsvareren fikk en skade som holdt ham ute av spill i flere uker, og det brasilianske fotballforbundet mente at han ikke nådde forberedelsene og selve sluttspillet.

Dani Alves fikk en skade i foten under cupfinalen mot Monaco, og mister VM.

Laurent Koscielny, Frankrike

Den franske forsvareren mister mesterskapet i sommer etter at han ble skadet i Arsenals kamp mot Atlético Madrid i mai. Han er ute fra fotballen i seks måneder med en akillesskade.

VM gikk dunken for Laurent Koscielny etter skaden i kampen mot Atlético Madrid på Wanda Metropolitano.

Anthony Martial, Frankrike

Manchester United-spilleren ble ikke tatt ut i Frankrikes tropp av Didier Deschamps. Treneren forklarte at han synes Martial har gjort en god jobb når han har fått sjansen, men at konkurransen på plassen er for sterk. Han valgte heller spillere som Giroud, Griezmann, Mbappé og Fekir i angrepet.

Uniteds Martial hadde for sterk motstand på plassen sin.

Franck Ribéry, Frankrike

Bayern München-spilleren har gitt seg på det franske landslaget. 35-årige Ribéry måtte stå over VM i 2014 på grunn av en ryggskade, og ga senere beskjed om at han er ferdig med landslagsspill av personlige årsaker.

Les også

Barcelona-stjerne med utsøkt scoring i Frankrike-seier

Her er noen andre store navn som må se VM på tv:

Christian Benteke, Belgia

Moussa Sissoko, Frankrike

Álvaro Morata, Spania

Aleksandr Kokorin, Russland

Javier Pastore, Argentina

Manuel Lanzini, Argentina

Alexandre Lacazette, Frankrike

Mike Jensen, Danmark

Érik Lamela, Argentina

Cesc Fàbregas, Spania

Pedro Rodríguez, Spania

Marcos Alonso, Spania

Alex Oxlade-Chamberlain, England

Youssef Msakni, Tunisia

Sandro Wagner, Tyskland

Sergio Romero, Argentina

Sergi Roberto, Spania

For ordens skyld, selvsagt er det mange andre store navn som går glipp av VM på grunn av at laget ikke kvalifiserte seg. Dette utvalget er av land som er klare for sluttspillet.

For de interesserte, her er alle toppene som reiser til Russland-VM:

Gruppe A:

Gruppe B:

Gruppe C:

Gruppe D:

Gruppe E:

Gruppe F:

Gruppe G:

Gruppe H:

Publisert: