Barcelona med jerngrep etter to selvmål

Selvmål er nær toppscorerstatus for Barcelona i mesterligaen.

Barcelona slo Roma 4–1 i mesterligaens kvartfinale på Camp Nou onsdag. Vertene dro fordel av to selvmål.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Barcelona – Roma 4–1

Onsdag satte Roma to baller i eget nett i katalanerens 4-1-seier i kvartfinalen på Camp Nou.

Det er som regel alltid beintøft å møte Barcelona borte, men i Romas tilfelle var det ikke først og fremst glitrende angrepsfotball som felte det italienske hovedstadslaget. I stedet var det to bisarre situasjoner som tok knekken på gjestene.

Først tuppet Daniele De Rossi ballen hardt bak egen keeper syv minutter før pause. Bortelagets kaptein kastet frem en fot på 15 meter i et forsøk på å stoppe Andrés Iniesta fra å servere Lionel Messi. Ballen endret totalt retning og havnet bak Alisson i Roma-buret.

Les også

Liverpools fantastiske førsteomgang senket Manchester City – toppscoreren måtte ut med skade

Deretter var det Kostas Manolas' tur til å ha litt komikveld på egen bekostning. I det 56. minutt skjøt Barcelona-stopper Samuel Umtiti i stolpen fra fire meter, men returen gikk via kneet til Manolas og i nettet.

Grekeren og resten av Roma-laget måtte fortvilet se Barcelona gå opp i 2–0 uten å ha ekspedert inn noen av målene selv.

Endelig for Suárez

To minutter senere økte Gerard Piqué til 3–0. Også denne gangen skjedde det på en småbitter måte for Roma. Allison gjorde en god redning da han slo unna et skudd fra Luis Suárez, men returen havnet rett i beina på Pique. Fra kloss hold trillet spanjolen ballen i åpent mål.

Edin Dzeko så ut til å holde liv i Romas semifinalehåp. Ti minutter før slutt satte den bosniske storscoreren inn en fortjent redusering. Gjestene hadde flere gode sjanser i forkant av bortemålet.

Men det spørs om ikke Luis Suárez fjernet all spenning på tampen. Med sitt første mesterligamål på over ett år ordnet han 4–1 og en komfortabel Barcelona-ledelse før returkampen.

Snart toppscorer?

Denne sesongen har for øvrig Barcelona fått mye hjelp ved at motstanderen har satt kula i eget nett. Etter onsdagens kvartfinalekamp har katalanerne dratt fordel av hele fem selvmål i Champions League 2017/18. Messi er storklubbens toppscorer med sine seks mesterligascoringer.

Ved to anledninger før pause ropte Roma-spillerne på straffe, men fikk ikke gehør hos dommeren. Italienerne hadde fort en god sak i situasjonen på tampen av første omgang. Da fikk gjestene frispark rett utenfor 16-meteren.

Returkampen spilles i Roma tirsdag neste uke. (NTB)

Publisert: