Norsk landslagsback kan få utbetalt 40 millioner i Tyrkia

Molde kan tjene 30 millioner på salget av Martin Linnes til Galatasaray.

Klar for eventyret: Martin Linnes og agent Jim Solbakken etter at avtalen med Galatasaray var underskrevet onsdag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

MOLDE (Rnett): Galatasaray kan komme til å betale nærmere 30 millioner kroner for Martin Linnes. Spilleren selv vil tjene minst like mye penger på oppholdet i Istanbul. Netto.

Den første utbetalinga til MFK er rundt 20 millioner norske kroner. Etter det Romsdals Budstikke erfarer skal overgangen ha en total ramme på nærmere 30 millioner. Galatasaray skal blant annet betale 1 million kroner hver gang Linnes har startet 20 kamper for klubben. Denne bonusutbetalinga stopper hvis han runder 100 kamper. I tillegg får MFK prosenter ved et eventuelt videresalg.

Les også

Norsk landslagsback klar for Galatasaray

Spesialklausul

Ifølge galatasaray.org får Linnes en netto årslønn på 950.000 Euro de tre neste sesongene. For siste halvdel av inneværende sesong får han 475.000 Euro. Samlet lønn som skal utbetales i løpet av kontrakten på 3,5 år er dermed rundt 33 millioner norske kroner.

Grunnlønna kan også bli regulert opp dersom backen etablerer seg på laget. Etter at Linnes har spilt 25 kamper for Galatasaray trer uansett en spesialklausul i kraft, som gir 24-åringen en bonus på 10.000 Euro (nærmere 100.000 kroner) hver gang han er på banen for Galatasaray.

Administrerende direktør Øystein Neerland i Molde Fotball har ikke besvart Rbnetts henvendelser onsdag og torsdag.

Agent Jim Solbakken har representert Linnes i forhandlingene. I en sms til Rbnett sier han dette om overgangen:

«Dette er en stor utfordring for Martin, men han er klar for dette nå etter noen flotte år med god utvikling i Molde. Jeg gleder meg til å følge han videre i karrieren, han har det som skal til for å lykkes på dette nivået.»

— Fantastisk stor klubb

Martin Linnes har vært het i Tyrkia det siste året. To ganger har han avslått tilbud fra Galatasarays erkefiende Besiktas.

-Jeg ser på Galatasaray som en fantastisk stor klubb og et steg videre ut i Europa. Det er noe jeg har hatt som mål og lyst til veldig lenge. Så når sjansen kom, var den rett og slett for god til å si nei til, sier 24-åringen til moldefk.no.

Martin Linnes kom til Molde fra Kongsvinger før 2012-sesongen. Han har to seriemesterskap og to cupmesterskap med klubben. Linnes har spilt 12 A-landskamper for Norge. I 2014 fikk han Kniksen-prisen som årets forsvarer i Norge.

Galatasaray har vunnet den tyrkiske ligaen 20 ganger og cupen 15 ganger. Klubben slo Arsenal og vant UEFA-cupen i 2000. Samme år vant o Galatasaray mot Real Madrid i supercupen.

For øyeblikket ligger Galatasaray på tredjeplass i den tyrkiske ligaen, ti poeng bak Fenerbahçe og elleve poeng bak Besiktas.

Publisert: