Graham Hansen imponerte for landslaget: – Det er drømmerollen

Caroline Graham Hansen viste nok en gang hvor viktig hun er for norsk EM-suksess. Nå skal relasjonen til Ada Hegerberg bli best mulig.

Caroline Graham Hansen ble drillet i rollen like bak den norske spissen mot Sveits.
  • Odd Inge Aas
    Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Norge-Sveits 2–1

SKIEN: Etter en skuffende Algarve Cup fikk Norge en etterlengtet opptur i EM-testen mot Sveits.

I 2-1-seieren mandag ettermiddag drillet Martin Sjögren Caroline Graham Hansen i playmakerrollen like bak målgarantisten Ada Stolsmo Hegerberg.

Svensken vet at samspillet mellom stjerneduoen er det aller viktigste våpenet Norge har i sommerens mesterskap.

Les også

Norge scoret 11 sekunder etter avspark

Fra sin offensive midtbaneposisjon sentralt i banen sto Hansen bak det meste av det Norge skapte fremover, spesielt i første omgang.

– Det er perfekt for meg, det er drømmerollen, sier Wolfsburg-profilen.

En utfordring på landslaget har vært å få medspillerne til å finne henne ofte nok med ballen.

– I dag følte jeg at de gjorde det mye mer enn i de tidligere kampene. Da klarte vi også å binde opp forsvaret mer. Det er også da vi skapte de største sjansene.

Les også

Norge scoret 11 sekunder etter avspark

Kaptein Maren Mjelde gir sine medspillere en siste inspirasjonsprat før EM-testen mot Sveits.

– Ta med de gode følelsene

På åpningsmålet tidlig i første omgang sendte hun Hegerberg helt alene med keeper. Målgarantisten fra Lyon scoret sikkert. Også Kristine Minde fikk servert en kjempesjanse, men det endte med en god redning fra målvakten.

– Jeg prøver alltid å sette opp mine medspillere og skape målsjanser. I dag klarte jeg det greit, så må vi bare øve så vi får enda flere. Vi møter enda bedre lag i EM.

Både hun og Hegerberg understreket at det var godt med en seier. Etter en svak Algarve Cup, hvor laget endte som nummer 11 av 12 etter småstygge tap for Spania og Japan, var det viktig å få til de tingene man har jobbet med på treningene.

– Vi må ta med oss de gode følelsene og jobbe med de periodene som ikke var gode, for de var rett og slett for dårlige. Det ble tidvis for rotete. Vi må ha mer selvtillit og tørre å ta raskere beslutninger med hva vi skal gjøre når vi har ballen. Jeg er sikker på at det blir bra i EM, vi har fortsatt to kamper og veldig mange treningsøkter igjen, sier Hansen.

Forbedringspotensial

Hegerberg pekte på for mange balltap og evnen til å holde på ballen som utfordringer man må jobbe med.

– Spesielt i annen omgang så vi ting som vi er nødt til å jobbe med og være kritiske til oss selv på, sier Lyon-spissen.

– Hvor viktig er relasjonen mellom deg og Hansen?

– Det handler om timing, slippe ballen, gå på løp og få de rette bevegelsene. Vi er nødt til å ta ut våre styrker for å gjøre dette laget så godt som mulig. Det er det viktigste.

Sjögren, som tok over laget etter at Roger Finjord ikke fikk fornyet tillit etter EM-kvalifiseringen sist høst, har pekt på at spillerne fortsatt sliter med å ta de riktige avgjørelsene i en del situasjoner. Det var det også tilfeller av i Skien.

Les også

Landslagsduoen kjemper mot hverandre om drømmefinale på Wembley: – Vil være helt enormt

Ada Hegerberg ser Kristine Mindes 2–1-mål gå inn helt oppe i det sveitsiske krysset.

Merker forskjell

Han merker at Caroline Graham Hansen er i ferd med å spille seg i god form etter et langt skadeavbrekk. Sjögren jobber med å få henne rettvendt mest mulig med ballen i beina. Han vet at hun er bedre enn de aller, aller fleste til å true motstanderens forsvar da.

– Vi jobber med å få de rette stikkerne og kombinasjonene. Klarer vi å få det til enda litt oftere så blir vi enda farligere. I dag så vi gode tegn på det.

– Hvor viktig er det å ha henne i toppform til EM?

– Det er jo viktig å ha alle i toppform. Men vi merker stor forskjell på henne fra Algarve Cup og til nå. Det ser du også på hvor mange sjanser vi klarer å skape.

Det var Kristine Minde som sikret norsk seier med sitt vakre 2-1-mål. Klokke viste 61.19 da hun skrudde ballen i krysset. Da var det gått 11 sekunder siden Ada Hegerberg satte i gang spillet igjen etter Lara Dickenmanns utligning til 1–1.

Publisert:
  1. Caroline Graham Hansen

Mest lest akkurat nå

  1. Mor og datter på Lura står bak den reneste rumpe-feber med disse kreasjonene

  2. Ole Kallelid er død

  3. Kurt Kristensen er død

  4. Dette talentet gjør alt for å nå drømmen

  5. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

  6. Pfizer ønsker årlig vaksine framfor påfylling