Nyland: - Mange skyter med løskrutt og farer med usannheter

Molde dominerer landslagstroppen. Keeper Ørjan Håskjold Nyland mener kritikken mot seriemesteren kan skyldes misunnelse.

Fredrik Gulbrandsen (fra venstre), Harmeet Singh, Ruben Gabrielsen, Per-Egil Fo, Ørjan Håskjold Nyland, Vegard Forren og Martin Linnes er alle tatt ut på landslaget til kampene mot Malta og Bulgaria.
 • Erlend Nesje
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

LILLESTRØM (Aftenposten): Tor Ole Skulleruds Molde dominerer Per-Mathias Høgmos landslagstropp. Hele syv spillere fra årets seriemester er i troppen til EM-kvalikkampene mot Malta og Bulgaria.

— Det sier mye om prestasjonen som ligger i det Molde har gjort i år, sier Høgmo.

Moldes og Norges nummer én mener det bare skulle mangle.

— Det skyldes gode prestasjoner og bra utvikling på alle som er i klubben. Og så skulle det bare mangle at vi er såpass dominante her. Det er vel fortjent. Det er kjekt å ha med så mange spillere fra samme lag, sier Ørjan Håskjold Nyland til Aftenposten.

Internasjonal testing

Han har med seg Martin Linnes, Vegard Forren, Ruben Gabrielsen, Per-Egil Flo, Harmeet Singh og Fredrik Gulbrandsen i troppen til kampene mot Malta og Bulgaria. Selv er han bankers i mål, mens Forren er selvskreven på en av midtstopperplassene. Linnes og Flo konkurrerer om backplassene, mens Gulbrandsen og Singh også kan få spilletid. Ruben Gabrielsen blir en backup på midtstopperplass.

Felles for de syv spillerne er at ingen av dem er fra Molde. Men det bryr ikke Håskjold Nyland seg om.

Les også

Nå har Molde syv spillere i landslagstroppen

— Vi får testet oss på et internasjonalt nivå og vi får sett hvor listen ligger for å lykkes internasjonalt. Det viser også at klubben gjør noe rett. Man kan komme til Molde som ung og talentfull, og så utvikler man seg til å bli landslagsspiller der. Det er noe som klubben kan bruke i sin markedsføring av seg selv, sier keeperen.

- Mange som farer med løskrutt

Søndag sikret laget seriemesterskapet, det tredje på de fire siste årene. Trenere som Dag-Eilev Fagermo i Odd og Kjetil Rekdal i Vålerenga har begge slengt med leppa i retning Molde. Fagermo har kalt Molde for et kjøpelag og mener Skullerud har den letteste trenerjobben i Norge, mens Rekdal har uttalt at «alle kan ta seriegull med Molde».

- Misunnelse som ligger bak uttalelsene, Nyland?

— Kanskje det skyldes misunnelse, ja. Mens andre klubber må kutte, har vi holdt oss stabilt på samme nivå i mange år. Men hva som får folk til å si de tingene skal jeg ikke spekulere på. Det er mange som skyter med løskrutt og farer med usannheter, sier han.

Og begrunner:

— Tor Ole og støtteapparatet har gjort en fantastisk jobb. Og selv om laget er godt trengs det gode ledere på toppen og rundt laget for å få det til å prestere. Det ser man også ute i klubber i Europa. Vi er heller ikke klubben med størst budsjett, høyest lønninger eller de som kjøper de dyreste spillerne. Det er andre som bruker mer penger på lønninger og spillerlogistikk enn oss. Men vi tenker ikke så mye på dette. Vi vet hvor gode vi er, sier Nyland, som kom til Molde etter cuptriumfen over Tromsø som Hødd-spiller i 2012. Men da Ole Gunnar Solskjær forlot Molde til fordel for Cardiff på nyåret, fikk Molde en pengegave av investorene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten for å sikre veien videre.

Høgmo: - En fordel

Per-Mathias Høgmo mener det er en fordel også for landslaget med flere spillere fra samme klubblag. Slik det var med Rosenborg i «gamle dager».

— De spiller tilnærmet likt det vi gjør på landslaget, som betyr at de har den rolletenkingen under huden. Det er en fordel, sier Høgmo.

Etter at Viking ble slått 2-1 i Stavanger lørdag kunne MFK-spillerne feire seriegullet. En som tok ansvar med allsang og god stemning var Vegard Forren.

— Det var, hva skal jeg si. Gullfester er helt spesielle, og det blir litt mer ekstra enn det vanlige. Det var mye folk, god stemning og vi koste oss gjennom hele natta. Det ble tidlig på morgenen, jeg trenger ikke si noe mer enn det, sier landslagsstopperen.

- Kan ikke feire for lenge

— Vi kan ikke feire for lenge. Vi må nullstille oss for å komme oss opp igjen. Her er det veldig lett å nullstille, det er ikke noe problem, forsikrer Forren.

- Du har med seks lagkamerater fra Molde hit, hva forteller det?

— Det sier det meste om den sesongen vi har hatt i Molde og den utviklingen klubben er gjennom. At det er mye som gjøres riktig. Det er folk som kommer til oss og utviklier seg til å bli landslagsspillere i løpet av kort tid. Det er bare å se på Ruben (Gabrielsen) og Harmeet (Singh), som har vært gode over lengre tid. Det er fortjent. Vi har tatt store steg som lag i år, det ser vi med syv spillere her, sier Vegard Forren.

LES OGSÅ:

Høgmo: - Malta er ekstremt gjerrige

Publisert:
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Maltas herrelandslag fotball
 3. Molde FK

Mest lest akkurat nå

 1. «Regå» fikk ny eier etter budkrig

 2. – Det er jo Stavanger som er energihovedstaden

 3. Sjekk hvem som dukket opp på treningen til lokalt lag

 4. Siktedes kjæreste bodde i nabolaget til Birgittes foreldre

 5. Kraftig regnvær og kuling det neste døgnet

 6. Mindre steinras på Hunnedalsvegen