Fikk seg en overraskelse på medaljeseremonien. Nå håper Fredrik Riseth på OL-plass

Langrennstalentet fikk NM-bronse etter at konkurrenten ble diskvalifisert.

Fredrik Riseth fikk NM-bronse etter diskingen av Kasper Stadaas.
 • Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det var ingen som kunne gjøre noe med Johannes Høsflot Klæbo i sprintfinalen i NM, men den som holdt følge med gullvinneren lengst var Fredrik Riseth fra Melhus.

Men da Klæbo satte i gang med den velkjente løpingen opp den første bakken, havnet Riseth i ingenmannsland mellom Klæbo og resten av feltet.

– Jeg følte jeg holdt godt følge med Klæbo i semifinalen, og håpet at det samme ville skje i finalen. Jeg holdt brukbart følge, i alle fall bedre enn de andre en stund. Men da jeg havnet midt mellom feltet og Klæbo tok det ikke lang tid før jeg stivnet, sier Riseth til Adresseavisen.

Les også

Klæbo (21) etter ny maktdemonstrasjon i sprint: Drømmer om å gå OL-femmila

Inn på oppløpet måtte han se medaljen ryke da både Eirik Brandsdal og Kasper Stadaas gikk forbi. Men da medaljene skulle deles ut, stoppet plutselig seremonien opp. Juryen hadde disket bronsevinner Stadaas, og Riseth ble tildelt bronsen.

– Det er merkelig å få medaljen på den måten, jeg forstår fortsatt ikke helt det som har skjedd. Men det er uansett artig å få en NM-medalje på seniornivå, sier Riseth.

Les også

Han mister drømmeduellen, men OL-håpet lever

Ifølge Dagbladet ble Stadaas disket for to regelbrudd som ga to gule kort. Først tok han et skøytetak i svingen etter den siste bakken, og sekunder etter skjærer han over skiene til Riseth.

– Det er også et regelbrudd, men ikke et alvorlig et. Men det går en konsekvens, to gule kort og disk, sier Torbjørn Broks Pettersen i juryen til avisen.

Riseth sier følgende om situasjonen som førte til det siste gule kortet.

– Jeg føler ikke at han skjærer over skien min, men det er fordi jeg stanser opp. Hadde jeg stått på retten min og ikke avventet, hadde det blitt kontakt, sier han.

Les også

OL-drømmen knust for tittelforsvarer Hattestad

Før NM ble han nevnt som en av outsiderne til OL-plass på sprint, og den tidligere juniorverdensmesteren føler ikke at sjansene er mindre etter bronsemedaljen.

– Jeg må ha troen på det. Jeg har gjort det bra i nesten alle rennene jeg har gått i, og jeg har en mulighet til å gjøre det bra i Planica. Jeg føler selv at jeg er i godt slag, sier Riseth.

Publisert:
 1. Johannes Høsflot Klæbo
 2. Eirik Brandsdal
 3. NM

Mest lest akkurat nå

 1. Den mest kunnskapsrike vi kjente

 2. Fikk strømregningen for Tou i desember: – Det er et ekstremt høyt tall

 3. Elsparke­syklist døde etter ulykke – navnet er frigitt

 4. David Toska har sonet sin straff. Da må han også kunne være på tv og snakke om sjakk.

 5. Eierne hjalp familie etter brann før jul, søndag brant deres eget hus

 6. Elden har også vært på siktedes side i Birgitte-saken