Deila klar for amerikansk klubb

Under en måned etter at Ronny Deila forlenget kontrakten med Vålerenga, er han klar som trener for MLS-klubben New York City.

Ronny Deila forlater Vålerenga. Han er ansatt som ny trener i New York City FC.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Han har undertegnet en treårskontrakt med den tidligere klubben til Mikkel «Mix» Diskerud» og Jo Inge Berget. Det skjer etter tre år som Vålerenga-trener.

New York City bekrefter nyheten på sitt nettsted.

– Da muligheten til å bli hovedtrener i New York City FC dukket opp, var det en drøm som gikk i oppfyllelse for meg, sier Deila til nycfc.com.

Deila tar over trenerjobben etter spanjolen Domenec Torrent, som ga seg i november.

– Vi gleder oss veldig over å få Ronny inn. Etter et grundig trenersøk er vi sikre på at vi har funnet en som passer perfekt som New York City FC, sier administrerende direktør Brad Sims i den amerikanske klubben.

Les også

Molde-spissens oppgjør med Vålerenga-supporterne: – Det er pinlig

Ny sjanse

Dette blir andre gang Deila får prøve seg som trener i utlandet. Han var trener for den skotske storklubben Celtic fra 2014 til 2016. Den jobben fikk han etter å ha ledet Strømsgodset til seriegull i 2013.

I Skottland ble det seriegull to år på rad og ett ligacupgull, men etter manglende kvalifisering til Champions League og skuffende resultater mot blant andre Rangers, valgte nordmannen å gå av som trener etter 2014/15-sesongen.

I juli 2016 fikk han jobben i Vålerenga.

Les også

Deila signerte ny kontrakt med Vålerenga

Deila trente Celtic fra 2014 til 2016. Nå prøver han seg i utlandet igjen.

Trenerjakt i gang

Etter to sesonger i VIF med gradvis stigning på tabellen i 2017 og 2018, ble 2019-sesongen en stor skuffelse. Etter en god start på sesongen gikk Oslo-klubben på en rekke med tolv kamper uten seier og endte til slutt på tiendeplass.

Deila måtte tåle kritikk, men 12. desember ble det likevel kunngjort at den tidligere Celtic-treneren fikk forlenget kontrakten sin med Vålerenga ut 2022-sesongen.

Med drøye tre måneder til seriestart i Eliteserien, må Vålerenga ut på trenerjakt. Den prosessen er allerede satt i gang.

– Strategien til klubben ligger fast og er ikke personavhengig. Vi ser etter en ny hovedtrener som ønsker å være med på vår satsing på å utvikle unge spillere, sier styreleder Thomas Baardseng til vif-fotball.no.

Les også

Terminlisten: Slik spilles Eliteserien 2020

City Football Group

Deilas kommende arbeidsgiver er under eierskap av City Football Group, som er mest kjent som eier av Manchester City.

Selskapet har som mål å eie en klubb på hvert kontinent, og utenom New York City og Manchester City eier de også blant andre Melbourne City FC i Australia og Mumbai City FC i India.

Allerede siden han var trener for Strømsgodset har Deila hatt et godt forhold til City Football Group, og kontakten har han opprettholdt også i Celtic og Vålerenga. Med Vålerenga leide han inn Ernest Agyiri fra Manchester City.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk