Økonomisk krise i skiforbundet: – Svært vanskelig situasjon

Koronaviruset har rammet Norges Skiforbund hardt. Nå har styret besluttet permitteringer, samt stopp i alle samlinger og reiser inntil videre.

Alle avlysningene som følge av koronavirusutbruddet merkes på økonomien til Skiforbundet.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det melder forbundet i en pressemelding tirsdag.

Økonomiske tap så langt anslås til 27 millioner kroner, og i tillegg er det knyttet usikkerhet til planlagte inntekter på 20–25 millioner.

– Vi er oppe i en svært vanskelig situasjon med store inntektstap som preger oss alle. Det er en helt surrealistisk situasjon hvor en hel verden arbeider med å bekjempe koronaviruset. I dette bildet blir våre utfordringer underordnet, men for skiforbundet er de kritiske. Konsekvensene er store både menneskelig, sportslig og økonomisk, sier skipresident Erik Røste.

Les også

Klar beskjed fra RBK-sjefen: Spillerkjøp må settes på vent

Les også

Vålerenga permitterer 55 spillere og trenere. – Vi hadde ikke noe valg

Skipresident Erik Røste og hans styre har måttet vedta permitteringer og samlingsstopp på grunn av en svært presset økonomisk situasjon som følge av koronaviruspandemien.

– Vanskelig, men nødvendig

– Skistyret har måttet fatte vanskelige vedtak der særlig beslutningen om permitteringer er det mest krevende. Styret er likevel av den mening at det er både riktig og nødvendig med tanke på den situasjonen vi har havnet i.

Det er satt i gang drøftinger med arbeidstakerorganisasjonen, og når det arbeidet er avsluttet blir det sendt ut permitteringsvarsler. Det er ennå ikke klart hvor mange som blir berørt.

Alle reiser og samlinger er stoppet inntil videre, noe som gjelder alle grener og forbundets administrasjon. Dessuten utsettes skitinget i Ålesund i juni til neste år.

Les også

Milliardæren er tysk fotballs mest forhatte mann. Nå kan selskapet hans nærme seg en korona-vaksine.

Les også

Trond Mohns beskjed til Idretts-Bergen: – Det siste vi ville slutte å støtte

Levedyktig

– Som en konsekvens av den alvorlige situasjonen vi er i, er det helt nødvendig å gjøre omfattende tiltak. Dette er normalt en periode med store inntekter for oss, og det som nå skjer påvirker all aktivitet i skiforbundet, sier generalsekretær Ingvild Bretten Berg.

– Vi mener disse tiltakene skal bidra til at skiforbundet skal være levedyktig når samfunnet på et tidspunkt normaliserer seg.

Mange permitteringer i Norges Skiskytterforbund

Styret i Norges Skiskytterforbund har vedtatt et forslag om permitteringer som følge av koronaviruskrisen, melder NRK.

– Stans av all aktivitet får dessverre store sportslige og økonomiske konsekvenser. Å avlyse verdenscupfinalen i Holmenkollen betyr tapte inntekter, som rammer likviditeten og den økonomiske situasjonen til forbundet, sier generalsekretær Anne Varden til NRK.

De ansatte det gjelder får formelt permitteringsvarsel onsdag. Varden opplyser at det gjelder i overkant av 20 ansatte som ikke er i oppsigelse, permisjon eller er innleid.

Ikke alle blir permittert i samme grad. Permitteringene vil tre i kraft mandag og vil i første omgang gjelde i 20 dager, ifølge NRK.

(©NTB)

Publisert:
  1. Erik Røste
  2. Ålesund
  3. Norges Skiforbund

Mest lest akkurat nå

  1. – Endelig tror folk på min historie

  2. Knut Arild Hareide inn­rømmer sine «unn­latelses­synder». Nå for­later han riks­politikken

  3. Bruker du en av disse medisinene? Da skal du ha en tredje vaksinedose

  4. Hovden Høyfjellshotell skal sannsynligvis rives

  5. – Trygve Slagsvold Vedum bør vente i to år

  6. – Foreldrene mine hadde penger og status. Folk trodde jeg hadde alt