Arsenal knuste Guardiolas finaledrøm

Manchester City presset på gjennom store deler av andre omgang, men klarte ikke å utligne mot Arsenal i FA-cupens semifinale på Wembley. Arsenal vant 2–0.

Publisert: Publisert:

Pep Guardiola så sitt Manchester City slite mot Arsenal. Foto: JUSTIN TALLIS / X01348

  • NTB

Arsenal-Manchester City 2–0

Dermed er det Arsenal som får mulighet til å sikre seg sitt 14. FA-cuptrofé. Med seier i finalen 1. august vil Arsenal dessuten sikre sitt fjerde FA-cuptrofé siden 2014. De vant også i 2015 og 2017.

Seier i FA-cupen kan dessuten bli Arsenals eneste mulighet for spill i Europa neste sesong. Med to gjenstående runder ligger de som nummer ti i Premier League.

City hadde styringen i store deler av kampen og kunne godt tatt ledelsen før ti minutter var spilt. I stedet var det Pierre-Emerick Aubameyang som sendte londonlaget til pause med i ledelsen. I andre omgang fastsatte franskgaboneren sluttstillingen etter en kontring.

I finalen møter Arsenal vinneren av morgendagens oppgjør mellom Manchester United og Chelsea.

City har dermed lite å spille for resten av den hjemlige sesongen. De er allerede garantert annenplassen i Premier League. De skal derimot spille i mesterligaen fra 7. august.

City-keeper Ederson var aldri i nærheten av å stanse Pierre-Emerick Aubameyang fra å sende Arsenal i ledelsen. Foto: Matt Childs / AP Photo / NTB Scanpix

Tidlige sjanser

City hadde to gode muligheter til å ta ledelsen i løpet av kampens ti første minutt. Etter kun tre minutter var Martinex nær ved å nå innlegget fra Rahem Stirling.

Seks minutter senere mistet Arsenal ballen i egen sekstenmeter. Heldigvis for de rødkledde klarte ikke Stirling å slå gjennom til David Silva.

Arsenal tok ledelsen på Wembley etter 18 minutter. Som bakerste mann nådde Aubameyang innlegget fra Nicolas Pépé. Franskgaboneren satt ballen trygt i motsatt hjørne. Målet kom etter ett flott Arsenal-angrep.

Like etter halvtimen kunne Arsenal doblet ledelsen. Keeper ga en dårlig retur til Pépé som fant Aubameuyang inne foran mål. Med en mann i ryggen fikk han ikke avsluttet, men sendte den mot Lacazette som ikke rakk ballen før cityforsvaret fikk kontroll på den.

Aubameuyang-dobbel

Også i starten av andre omgang var Sterling nær ved å finne nettmaskene. Han fikk ballen på like ved ellevemeteren, men klarte ikke sette ballen mellom stolpene.

Like etter kvarteret spilt i andre omgang sjekket VAR en mulig straffe til City. Shkodran Mustafi tar ballen fra Sterling, men VAR-rommet mener det ikke er kontakt. Istedenfor får City et hjørnespark som endte i Stirlings ansikt. Hadde Stirling fått kontroll over ballen kunne han utlignet for de lyseblå.

I stedet var det Aubameuyang som doblet ledelsen i det 71. minutt. Alene med keeper Ederson holdt han hodet kaldt og satt ballen trygt i nettet.

Neste kamp for Arsenal blir mot Aston Villa i Premier League tirsdag, mens City møter Watford.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. City Bistro legger ned etter 33 år: - Det er trist, men vi ser ingen annen utvei

  2. Jakob Ingebrigtsen sikret seg kongepokalen

  3. Haalands langspurt overskygget alt. Det gikk et gisp over fotballverdenen.

  4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  5. Trafikken går som normalt igjen på E39

  6. Ser du hvor dette huset har en skjult oase?

  1. Arsenal FC
  2. Manchester City