Drama i skiskytter-VM: Politiaksjon mot russisk gullvinner og hans trener

Italiensk politi gjennomførte lørdag morgen en razzia mot tidligere dopingdømte Aleksandr Loginov.

Det var mange medier til stede utenfor det russiske løperhotellet da Aleksandr Loginov kom inn fra en tidlig joggetur sammen med sin romkamerat Jevgenij Garanitsjev.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

OSLO/ANTERSELVA: Den ferske sprintverdensmesteren bekreftet selv i et intervju til Match TV at politiet rykket inn på rommet han deler med lagkamerat Jevgenij Garanitsjev. Der skal det ha blitt beslaglagt datautstyr og mobiltelefoner.

– Jevgenij og jeg sov fortsatt, men så våknet vi av at politiet brøt seg inn døren. De tok geværene våre som om vi var farlige kriminelle. De ba oss sitte stille i underbuksene mens de undersøkte, sier Loginov, ifølge russiske Sport Express.

– De tok datamaskinen, tingene mine og telefonen. Dette opprører meg veldig, legger han til.

En video på Instagram viser Loginov på parkeringsplassen utenfor hotellet. Her gir han fra seg nøkkelen til bilen politiet ønsker å undersøke. Klippet viser også ransakelsesordren fra det italienske politiet:

– Som vanlig er dette et show

Russiske ledere sier også til Ria Novosti at det er foretatt en razzia på deres hotell.

– Som vanlig er dette et show, sier Russlands skiskytterpresident Vladimir Dratsjov til Match TV.

Loginov skal etter planen gå VM-stafett lørdag. Han er tidligere i karrieren tatt for bruk av det ulovlige stoffet EPO og var utestengt i perioden 2014-16.

Loginov med gullmedaljen rundt halsen etter sprintseieren tidligere i VM.

Russlands hovedtrener Antolij Khovantsjev var usikker på om Loginov skulle stille til start på lørdagens stafett.

– Han er veldig stresset, og vi vet ikke om han starter stafetten eller ikke. Han er på hotellet, sa Khovantsjev til NRK.

Senere på formiddagen skrev derimot det russiske forbundet på Twitter at hendelsen ikke vil påvirke oppsettet på stafetten.

Dermed går Loginov på Russlands lag sammen med Jevgenij Garanitsjev, Matvej Jelisejev og Nikita Porsjnev.

Loginov dro på joggetur

Det var mange journalister som ventet utenfor hotellet til det russiske VM-laget etter at nyheten om politiaksjonen ble kjent. Loginov nektet å svare på spørsmål da han gikk forbi pressefolket for å legge ut på en joggetur.

Det var dermed den russiske skiskytterpresidenten Vladimir Dratsjov som svarte på spørsmål til pressen, via en tolk fra den statelige russiske sportskanalen Match TV.

– Vi er det reneste laget i verden. Vi gjennomfører flere dopingtester enn alle andre lag. Jeg er sikker på at vi ikke har noen problemer med doping nå, sier Dratsjov.

Loginov på joggetur sammen med lagkamerat Jevgenij Garanitsjev.

– Hvorfor vil ikke Loginov snakke med pressen nå?

– Han har sagt at han vil svare på alle spørsmål etter mesterskapet. Det er ikke komfortabelt for ham å prate mens mesterskapet pågår. Det har han vært klar på siden starten av mesterskapet.

Treneren ikke akkreditert

Sammen med Loginov gjaldt også ransakelsesordenen russerens personlige trener Aleksandr Kasperovitsj.

Kasperovitsj har vært Loginovs trener i en årrekke, men han har ikke hatt akkrediteringen i orden under mesterskapet. Ifølge Dratsjov skal dette være en av grunnene til politiaksjonen.

– Han er ikke akkreditert fordi han ikke er direkte tilknyttet det russiske teamet. Hvis en personlig trener blir med utøveren til et mesterskap, så er han her som turist, sier Dratsjov.

– Var Kasperovitsj involvert i dopingsaken rundt Loginov?

– Det kan jeg ikke si noe om.

– Hvorfor ikke?

– Jeg har bare vært i denne jobben i halvannet år. Jeg var på utsiden da det skjedde, så jeg vet ikke mye mer enn det dere vet, sier Dratsjov.

Vladimir Dratsjov snakket lenge med pressen lørdag formiddag.

Loginov tok gull på sprinten og bronse i jaktstarten for noen dager siden. I et intervju med NRK etter seiersløpet sa Tarjei Bø følgende:

– Han fortjener ikke å være her.

Flere andre løpere var også kritiske til at Loginov fikk delta i VM.

(100% Sport / NTB)

Publisert: