Jarstein forlenger med Hertha: - Jeg er veldig stolt

Rune Almenning Jarstein har skrevet under en langtidskontrakt med Hertha Berlin som holder ham i klubben til sommeren 2019.

FORLENGET: Rune Almenning Jarstein har gode dager i Tysklands hovedstad for tiden.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det skriver klubben på Twitter.

Ifølge Telemarksavisen, har Jarstein mer enn doblet lønna med den nye kontrakten. I tillegg skal forlengelsen inneholde flere bonuser. Avisen hevder keeperen vil ha en årslønn på minst 10-12 millioner kroner dersom han spiller fast.

— Jeg er godt fornøyd med den nye avtalen, men jeg har ikke noen kommentar til hvor mye jeg tjenerm sier Jarsteins selv til TA.

Sisteskansen har fått mye tillit mellom stengene etter at førstekeeper Thomas Kraft ble skadd i høst.

— Jeg er veldig glad, stolt og privilegert som har signert en 3,5-årskontrakt med Hertha Berlin. Jeg ser virkelig fram til de neste årene, skriver nordmannen på sin Instagram-konto.

Aftenbladet snakket med Jarstein på onsdag denne uken. På spørsmål om kontraktsforlengelse svarte han:

— Ja, den dialogen er i gang. Det kan skje ting i løpet av kort tid. Vi trives veldig godt i Berlin, jeg kan godt tenke meg å spille her i mange år til.

Den første tiden i Hertha Berlin var ikke lett for nordmannen, som kun spilte én kamp fra start i fjorårssesongen.

— Før sommerferien fikk jeg beskjed om at jeg var tredjekeeper i Hertha, og at jeg kunne finne meg en ny klubb dersom jeg ønsket. Etter halvannet år på benken uten kamper ønsket jeg å flytte. Celtic var inne i bildet, men det ble ikke noe av det. I stedet brukte jeg sommeren til å trene mer enn noen gang. Derfor var jeg i veldig god form da jeg vendte tilbake til Berlin, sier Jarstein.

Etter sommeren skulle Jarstein få betalt for det harde arbeidet han la ned.

— Da jeg kom tilbake etter sommerferien, hadde Hertha Berlin hentet inn en ny keepertrener. Han likte meg godt. Like etter leide klubben ut andrekeeperen til Vålerenga. Da fikk jeg følelsen av at min sjanse kunne komme, forklarer Almenning Jarstein.

Etter at førstekeeper Thomas Kraft ble skadet, har Jarstein stått fast i buret for den tyske toppklubben, som for tiden er på tredjeplass i Tyskland.

Det er agenten Jim Solbakken som har forhandlet fram avtalen med den tyske klubben, skriver Varden.

Publisert: