Lie får tillit av Fredriksen

AaFKs Oddbjørn Lie er tilbake i startoppstillingen til møtet med Vålerenga.

TILBAKE I STARTELLEVEREN: Oddbjørn Lie.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I en fase der Aalesund har slitt defensivt, og har manglet en samlende kraft i det bakerste leddet, har både fotballeksperter og supportere undret seg over at en spiller som Oddbjørn Lie knapt har fått spilletid — verken i oppkjøringen eller i den begredelige sesongstarten. Men med Trond Fredriksen ved roret er Lie er tilbake i startelleveren til dagens bortemøte med Vålerenga.

Vanskelig ilddåp

Det er vel ingen som ikke har fått med seg at det har vært en uke med mye turbulens og endringer i AaFK-leiren. Etter bare ett poeng, en målforskjell på 2-13 og jumboplassering etter fire spilte kamper, samt tydelige beskjeder fra spillergruppa, fikk trener Harald Aabrekk marsjordre. Som en midlertidig løsning stepper Trond Fredriksen opp fra assistenttrenerrollen, og får med seg Karl Oskar Fjørtoft som sin assistent.

Men noen lett ilddåp får det unge og (på dette nivået) uerfarne trenerteamet ikke. I dag venter formsterke Vålerenga, som har tre seire og én uavgjort på årets fire første kamper. Med det lå de på tredjeplass på tabellen før denne serierunden. Bare målforskjell unna topplasseringen.

Karantene for Barrantes

At AaFK-skuta skal snus etter et par dager med nye skippere ved roret, er kanskje å vente for mye. Men noen grep signaliserer duoen Fredriksen/Fjørtfot med sin lagoppstilling. Lie erstattet Jo Nymo Matland, mens Torbjørn Grytten er tilbake fra start på midtbanen.

På topp, i tospann med Leke James, velger Fredriksen å satse på Mos Abdellaoue. Han erstatter Michael Barrantes, ettersom han fikk sitt tredje gule kort for sesongen i forrige runde.

Dårlig statistikk

I tillegg til den dårlige starten på årets sesong, møter AaFK et annet spøkelse når de gjester VIFs hjemmearena Ullevaal. På ti eliteseriemøter på fotballens storstue har AaFK enda ikke gått av banen med seier. Hjemmelaget har vunnet åtte av oppgjørene, mens to har endt uavgjort. Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 3-0 til hovedstadslaget.

Lagene

AaFKs mannskap (4-1-3-2). Sten Grytebust – Akeem Latifu, Mikael Dyrestam, Tero Mäntylä, Oddbjørn Lie – Sakari Mattila – Henrik Bjørdal, Peter Orry Larsen, Torbjørn Grytten – Leke James, Mostafa Abdellaoue.

Benken: Andreas Lie, Jo Nymo Matland, Edvard Skagestad, Daniel Gretarsson, Vebjørn Hoff, Carl Björk.

VIFs startellever (4-3-3): Michael Langer - Niklas Gunnarsson, Kjetil Wæhler, Simon Larsen, Ruben Kristiansen - Sivert Heltne Nilsen, Christian Grindheim, Ghayas Zahid - Daniel Fredheim Holm, Deshorn Brown, Rasmus Lindkvist.

Benken: Lars Hirchfeld, Markus Nakkim, Elias Mar Omarsson, Herman Stengel, Alexander Mathisen, Moussa Njie, Daniel Braaten.

Følg kampen og chat med vår journalist

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk