Lie får tillit av Fredriksen

AaFKs Oddbjørn Lie er tilbake i startoppstillingen til møtet med Vålerenga.

TILBAKE I STARTELLEVEREN: Oddbjørn Lie.
 • Pål Are Lilleheim
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I en fase der Aalesund har slitt defensivt, og har manglet en samlende kraft i det bakerste leddet, har både fotballeksperter og supportere undret seg over at en spiller som Oddbjørn Lie knapt har fått spilletid — verken i oppkjøringen eller i den begredelige sesongstarten. Men med Trond Fredriksen ved roret er Lie er tilbake i startelleveren til dagens bortemøte med Vålerenga.

Vanskelig ilddåp

Det er vel ingen som ikke har fått med seg at det har vært en uke med mye turbulens og endringer i AaFK-leiren. Etter bare ett poeng, en målforskjell på 2-13 og jumboplassering etter fire spilte kamper, samt tydelige beskjeder fra spillergruppa, fikk trener Harald Aabrekk marsjordre. Som en midlertidig løsning stepper Trond Fredriksen opp fra assistenttrenerrollen, og får med seg Karl Oskar Fjørtoft som sin assistent.

Men noen lett ilddåp får det unge og (på dette nivået) uerfarne trenerteamet ikke. I dag venter formsterke Vålerenga, som har tre seire og én uavgjort på årets fire første kamper. Med det lå de på tredjeplass på tabellen før denne serierunden. Bare målforskjell unna topplasseringen.

Karantene for Barrantes

At AaFK-skuta skal snus etter et par dager med nye skippere ved roret, er kanskje å vente for mye. Men noen grep signaliserer duoen Fredriksen/Fjørtfot med sin lagoppstilling. Lie erstattet Jo Nymo Matland, mens Torbjørn Grytten er tilbake fra start på midtbanen.

På topp, i tospann med Leke James, velger Fredriksen å satse på Mos Abdellaoue. Han erstatter Michael Barrantes, ettersom han fikk sitt tredje gule kort for sesongen i forrige runde.

Dårlig statistikk

I tillegg til den dårlige starten på årets sesong, møter AaFK et annet spøkelse når de gjester VIFs hjemmearena Ullevaal. På ti eliteseriemøter på fotballens storstue har AaFK enda ikke gått av banen med seier. Hjemmelaget har vunnet åtte av oppgjørene, mens to har endt uavgjort. Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 3-0 til hovedstadslaget.

Lagene

AaFKs mannskap (4-1-3-2). Sten Grytebust – Akeem Latifu, Mikael Dyrestam, Tero Mäntylä, Oddbjørn Lie – Sakari Mattila – Henrik Bjørdal, Peter Orry Larsen, Torbjørn Grytten – Leke James, Mostafa Abdellaoue.

Benken: Andreas Lie, Jo Nymo Matland, Edvard Skagestad, Daniel Gretarsson, Vebjørn Hoff, Carl Björk.

VIFs startellever (4-3-3): Michael Langer - Niklas Gunnarsson, Kjetil Wæhler, Simon Larsen, Ruben Kristiansen - Sivert Heltne Nilsen, Christian Grindheim, Ghayas Zahid - Daniel Fredheim Holm, Deshorn Brown, Rasmus Lindkvist.

Benken: Lars Hirchfeld, Markus Nakkim, Elias Mar Omarsson, Herman Stengel, Alexander Mathisen, Moussa Njie, Daniel Braaten.

Følg kampen og chat med vår journalist

Les også

 1. «Mitt inntrykk er at norske fotballspillere kan være som pusekatter»

 2. – Nå må vi få fram vinnerviljen i laget

 3. Aabrekk topper denne ydmykende listen

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Aalesunds FK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Ole Kallelid er død

 2. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

 3. Politiet ønsker tips i forbindelse med savnet kvinne i Haugesund

 4. Slik så Bjarne ut etter joggeturen

 5. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

 6. Over 50.000 meldinger om mulige bivirkninger av vaksinen. Bare halvparten er behandlet.