Søderlunds stikk til pressen - etter målkritikken

— Det er dere som lager det negative fokuset.

ta8b74ea.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

SOFIA (Aftenposten): Norge tok en etterlengtet seier mot Bulgaria, og så godt som sikret minst play off plass i EM-kvalifiseringsgruppen.

Før kampen har det vært flere negative oppslag om det norske landslaget.

Rosenborg-spiss Alexander Søderlund har for eksempel blitt konfrontert med sin vedvarende måltørke med flagget på brystet.

I Sofia fikk han en gyllen mulighet til å stange inn sitt første landslagsmål, men headingen på Stefan Johansens innlegg føk utenfor.

Etter kampen ble han spurt om hvordan det har vært å ha et slikt press hengende over seg. Da kom eliteseriens toppscorer med noen stikk til norsk sportspresse.

— Det er dere som lager det negative fokuset, dere får være med å hjelpe oss frem mot neste kamp og være litt positive, så kanskje vi blir mer positive vi og, sa han til journalistene etter kampen.

Her er vår spillerbørs etter den viktige seieren:

Les også

Matchvinneren var Norges beste

Mener pressen setter stemningen

Nå er det litt optimisme å spore igjen før søndagens Ullevaal-dyst mot Kroatia. Søderlund fikk så spørsmål om det er litt rart å se hvor lite som skal til før stemningen snur.

— Vi får se hva dere skriver etter denne kampen, det er dere som styrer mye, sa han videre.

ta8c9ecc.jpg

Søderlund sier at han ikke er lei av negative oppslag.— Nei, jeg er ikke lei, jeg skjønner jo at det blir skriverier når jeg ikke scorer mål. Men dere må være med å hjelpe laget når det går bra, iallfall.

Spillerne blir ikke preget av det negative fokuset

Han bedyrer at det aldri har vært noe å utsette på stemningen internt i laget før skjebnekampen i gruppe H.

— Stemningen internt har vært fantastisk hele veien, du ser hvor mye vi kjemper for hverandre i dag. Sånn må det være om vi skal til et mesterskap.

Brenner EM-håpet i deg? Vi anbefaler disse sakene om landslaget:

Publisert: