Moström: - Jeg skal spille mot Rosenborg

Etter fem uker på sidelinja er Molde-vingen Mattias Moström tilbake i troppen mot Brann.

Tilbake: Mattias Moström har vært ute i fem uker. Nå er han endelig klar for MFK-troppen igjen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

MOLDE (Rbnett): Mattias Moström har vært en av Moldes mest brukte spillere de siste sesongene. Nå har han stått over åtte kamper på grunn av en strekk.

– Jeg fikk en kjenning på baksida av låret borte mot Bodø/Glimt. Jeg trodde det gikk bra og testresultatene var fine, men så slo jeg den opp igjen på trening uka etterpå, sier Moström.

LES OGSÅ:

Les også

Bare to lag slipper inn mer enn Molde: - Vi jobber med det defensive

Les også

Her er Moldes nye trenertalent

Les også

Start tangerer norgesrekord uten seier mot Sogndal

Nå er han mer enn klar for comeback, og rimelig lei av å trene aleine i helsestudio.

– Det er godt å trene fotball igjen og jeg har fått med meg to treninger med masse energi nå. Alt er bedre enn å være inne i gymmen. Det er som å komme til himmelen å slippe ut på banen igjen, smiler svensken.

33-åringen mener han aldri har vært friskere tidligere i 2016. – Alt er som det skal være i låret, og i tillegg har akillesen fått hvile. De smertene jeg slet med der er også helt borte nå, sier han.

Høyreflanken starter på benken mot Brann lørdag.

– Kanskje jeg kan komme inn og spille 15-20 minutter. Det spørs vel litt hvordan matchen blir. Forhåpentligvis leder vi med et par mål slik at jeg kan komme inn, løpe litt og kjenne på ballen. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å være helt klar til Rosenborg-kampen. Da skal jeg spille, og gjerne fra start, sier Moström.

Veteranens løpskraft og intensitet har vært savnet i de kampene der MFK ikke har fungert som et lag. Selv har han sittet frustrert på tribunen.

– Som tilskuer er det lett å sitte på tribunen og se alle feilene, sånn er det for oss spillere også. Men når du er nede på banen, er det ikke like enkelt å endre på det som er galt. Det går så fort, og du er inne i din egen boble. Men jeg har jo sett det samme som mange andre. De kampene vi er bra, så presser alle høyt og samtidig slik at vi vinner ballen. De kampene vi ikke gjør det, faller vi langt bakover og kommer ikke i press. Da slipper vi til for mange skudd og innlegg. Aggressiviteten er den store forskjellen.

– Hvorfor kan den framstå så ulike fra en kamp til neste?

– Det er litt rart, og jeg har ingen god forklaring. Det er noe som kan skje i fotball, og det avhenger selvfølgelig litt av hvordan motstanderen spiller. Når vi spiller med to spisser, har vi ofte riktig press. Med en spiss kan Fredrik (Gulbrandsen) bli litt alene. Da må han få mer hjelp av kantene og midtbanen. Det har vært en del av problemet, synes jeg, det har vært for dårlig. Vi har mange unge spillere med store kvaliteter, men å forstå hvordan laget skal presse til enhver tid handler ofte om rutine, sier han.

PS: Mushaga Bakenga er også på vei tilbake fra sin strekkskade og er trolig med i Molde-troppen mot Brann. Mohamed Elyounoussi har karantene med tre gule kort.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk