Ajax-treneren er imponert over Molde

— Ajax er favoritter. Men bare se hva som skjedde i Tyrkia, sier Frank de Boer.

FAVORITTER: Forsvarsspiller Mitchell Dijks (til venstre), trener Frank de Boer og pressesjef Miel Brinkhuis på Ajax-pressekonferansen onsdag kveld.
  • Odd Roar Lange
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Vi må ha tre poeng i kampen mot Molde. I alle fall hvis vi skal ha tanker om å komme oss videre i Europaligaen. Og det er et klart mål for oss. Dette sier Ajax-trener Frank de Boer.

Torsdag kveld trente laget på Aker stadion, og på et underlag som er uvant for det nederlandske topplaget.

Ingen unnskyldning

— Kunstgress er et greit underlag når været er som det er. Det er i alle fall ikke noe vi kan bruke som unnskyldning dersom det ikke går vår vei torsdag kveld.

— Molde er gruppens soleklare under-dog. Hvordan skal dine spillere unngå å gjøre samme feilen som Fenerbahce gjorde i sin hjemmekamp.

— Vel de er vel ikke underdog etter at de slo Fenerbahce 3-1. Det er det ikke mange lag i Europa som gjør etter dem. Fenerbahce er et relativt nytt lag, mens våre spillere er inne i en god periode og er godt samkjørt. Vi er veldig imponerte over Moldes resultat, og jeg tror det er bra for oss at Molde gjorde det så bra mot Fenerbahce for nå er i alle fall alle spillerne våre klar over hva dette laget kan utrette, sier Frank de Boer, Ajax-treneren som har spilt for blant annet Ajax, Barcelona og Galatasaray.

Les også

Denne mannen må du stoppe, Forren!

Favorittstempelet

— Ajax er den store favoritten foran torsdagens kamp?

— I teorien, ja. Men i praksis kan alt skje i denne kampen.

- Hva er et akseptabelt resultat for dere etter kampen i Molde?

— Vi må vinne. Vi trenger tre poeng. Men det kan jo skje ting som gjør at vi må være fornøyd med et uavgjort resultat.

- Danske Viktor Fischer er en av lagets spillere som det er knyttet store forventinger til. Men han har slitt med å klare å spille en hel kamp?

— Ja, men han er i stadig bedring og blir sterkere og sterkere. Vi få se hvordan vi skal bruke ham i morgen, sier de Boer.

— Vi gleder oss til kampen. Men – det blir en tøff kamp for oss. Molde hadde aldri kommet seg til Europa League om de ikke er et godt lag, avslutter Ajax-treneren.

Publisert: