Sverige seiret uten Zlatan

Men Sverige vant uten å imponere mot lilleputten Liechtenstein.

På benken: På grunn av en hælskade, ble Zlatan Ibrahimovic spart mot Liechtenstein. Her fra kampen mot Russland på torsdag.
  • Eirik Grønning
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Sverige klarte 1-1 mot Russland uten en hælskadd Zlatan Ibrahimovic torsdag, men landslagssjef Erik Hamrén håpet superspissen kunne spille mot lille Liechtenstein søndag.

Men PSG-spilleren tok ingen sjanser og satt på benken hele kampen, uten at han unngikk å bidra — om enn noe indirekte. For etter Erkan Zengins ledermål løp han og Jimmy Durmaz rett bort til svenskenes store stjerne for en real bamseklem.

Durmaz satte inn det siste målet til 2-0 i en kamp der en annen Malmö-mann enn Zlatan var et av de få lyspunkt for et svensk lag på cruisekontroll.

Les også

Zlatan om faren: - Jeg får nesten tårer i øynene

Frisk Forsberg

For i fraværet av Zlatan benyttet en annen mann med tilknytning til Malmö sjansen til å vise seg fram. Riktignok er Emil Forsberg fra Sundsvall, men spiller for Åge Hareides svenske mesterlag. Malmö-spilleren var frisk mot både Juventus og Olympiakos i Mesterligaen, og ble belønnet med en plass i førsteelleveren.

Og angrepsspilleren så virkelig ut til å ville vise seg fram, for stort sett alt Sverige foretok seg den første halvtimen, var Forsberg involvert. 22-åringen satt ballen i mål etter 22 minutter, bare for å se at assistentdommer var oppe med flagget til det som var en høyst diskutabel avgjørelse. Samme mann kunne fått straffespark ti minutter senere, men falt trolig litt for enkelt.

Les også

Rooney nærmer seg målrekord

Heldig ledermål

Da var det litt ironisk at den første farligheten Forsberg ikke var innblandet i, endte i mål. For ti minutter før pause dro Erkan Zengin seg fri i sekstenmeteren, før han fyrte av et skudd. Ballen fikk en ekkel bua via en Liechtenstein-forsvarer og Cengiz Bicer kunne forgjeves kaste seg bakover uten å rekke fram. Dermed kunne Eskisehirspor-spilleren, klubben Rosenborg-spiller Stefan Strandberg var aktuell for, juble for sitt andre landslagssmål. Og Zengin løp rett bort til Zlatan i jubelen over svensk ledelse.

Med det ledet Sverige 1-0 til pause. Kanskje litt etter skjema og manus, men høyst fortjent etter spillets gang.

Tidlig gavepakke

Og starten på 2. omgang var garantert ikke skissert på Liechtenstein-trener Rene Pauritsch' tavle under pausepraten, for allerede etter 25 sekunder lå ballen i nettet. Der keeper Cengiz Bicer var uheldig i 1. omgang, var han kan han ikke skylde på andre enn seg selv etter det tidlige baklengsmålet etter pause. For med en real sleiv forærte han ballen til Jimmy Durmaz, som enkelt kunne styre inn 2-0. Derifra og ut var det lite som varmet publikum på Friends Arena i Solna. Innbytter Branimir Hrgota kunne satte inn det tredje, men Håvard Nordtveits lagkamerat i Borussia Mönchengladbach-spilleren misset fra kort hold.

Og med det endte det 2-0 i en kamp begge kan være delvis fornøyd med resultatet. Sverige fikk tross alt tre oppskriftsmessige poeng, og Liechtenstein klarte å begrense det høyst ventede bortetapet.

— Jeg synes vi gjorde en god kamp der vi jobbet hardt og holdt oss til kampplanen hele veien. Vi var disiplinært og kom til mange store sjanser. Vi burde scoret flere mål, så resultatet reflekterer kanskje ikke dominansen på banen, sa Spartak Moskva-spiller Kim Källström i et intervju vist på MAX like etter kampen.

Les også

Ekspert mener Casillas' landslagskarriere bør være over

Russland feilet — Capello i hardt vær

I samme gruppe klarte Russland bare 1-1 hjemme mot jumboen Moldova. Etter VM-exit i gruppespillet har landslagssjef Fabio Capello vært gjenstand for mye kritikk i landet som skal arrangere VM om fire år. Kritikkerne fikk vann på mølla etter arbeidsuhellet i EM-kvalifiseringen. Selv om russerne var det klart beste laget, måtte de ha et straffespark for å ta en høyst fortjent ledelse etter 73 minutter. Men kun minuttet etter Artem Dzybas mål dukket Alexandu Epureanu opp på et hjørnespark - og stanget inn 1-1. Østerrike leder gruppen etter 1-0 over Montenegro. Rubin Okotie ble kampens eneste målscorer på Ernst Happel Stadion i Wien.

Publisert:
  1. Internasjonal fotball
  2. Liechtenstein

Mest lest akkurat nå

  1. Når det blir farlig å gå på jobb

  2. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

  3. Mange prøver seg, men få klarer å synge julen inn like godt

  4. David Brekalo: – Jeg gjorde en feil og vil beklage til alle

  5. Mann tatt for ruskjøring med barn i bilen

  6. Derfor sliter barn med å avslutte spill. Ny kunnskap kan hjelpe foreldre