Søderlund om nedturen: - Jeg har vært sliten

Den tidligere RBK-spissen ser frem til ferien.

LANG SESONG: Alexander Søderlund begynner å kjenne at sesongen har vært ekstra lang for ham. Nå ser han frem til å få ferie.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Alexander Søderlunds sesong har vart et år. Nå begynner han omsider å skimte en etterlengtet ferie i det fjerne.

— Det gikk veldig bra i begynnelsen i Frankrike, men jeg har hatt en liten downperiode fordi jeg har vært sliten. Det er naturlig, for egentlig skulle jeg hatt ferie og sesongoppkjøring, sier han til NTB.

Overgangen til Saint-Étienne skjedde etter en lang sesong hvor han ble målkonge og dobbeltmester med Rosenborg. Dermed gikk det i ett for 28-åringen.

— Det er blitt langt over 60 kamper, så det er tøft, men nå er det ikke så lenge igjen til ferien, så det blir bra. Jeg kjenner at jeg begynner å få mer energi allerede.

Han er kommet til en by hvor fotball er viktig, og det skadet ikke at noe av det første han gjorde var å bli matchvinner i lokaloppgjøret mot Lyon.

— Alt dreier seg om fotball i Saint-Étienne. Det er flott stadion og fantastiske fans. Kampen mot Lyon er noe av det største jeg har opplevd. Det var utrolig kult, og jeg håper det blir flere slike, sier han.

Les også

Søderlund byttet ut i storseier

Les også

Gytkjær fikk treningssjokk etter RBK-overgangen

Klokka

Torsdag spiller Stefan Johansen sin 25. landskamp og får gullklokka. Det kan også Søderlund gjøre, men han spiller ikke fra start slik han gjorde i seks av fjorårets sju siste landskamper.

— Vi har ikke fått laget, men det går vel å lese det ut av treningene. Det er jo mulig å komme innpå også, så jeg håper å gjøre det. Det ville være kjekt å få klokka, sier Søderlund.

Les også

Søderlund bommet på straffe. Så rettet han opp med storspill

Han kunne fått klokka i Budapest i fjor, men havnet på benken i returkampen mot Ungarn og ble sittende der mens Norge røk ut av EM-dansen.

Det tok lang tid før Søderlund fikk en sjanse under Per-Mathias Høgmo, men han grep den da den kom og har vært på banen i ni av de ti siste kampene.

Det er ingen barndomsdrøm som oppfylles når Søderlund får gullklokka, men han gleder seg til å komme med i gjengen som kan skilte med den.

— For fem år siden var det ikke noe jeg tenkte på i det hele tatt. Da var landslaget ganske uoppnåelig, tenkte jeg, men selvfølgelig er det kjekt å nå en slik milepæl i karrieren. Det er ikke så mange som får 25 landskamper, sier han.

Les også

- Landslaget har en stor jobb å gjøre for å vinne folket tilbake

Måljakt

Mot Malta i oktober, i sin 22. landskamp, scoret Søderlund omsider sitt etterlengtede første landslagsmål. Spissen er ikke overrasket over at Per-Mathias Høgmo igjen drar fram dårlig uttelling som lagets akilleshæl.

— Det er ikke noe jeg går rundt og tenker på hele tiden, men det er bare å innrømme at det ikke har vært godt nok. Vi har ikke hatt nok erfaring eller tyngde til å gjøre jobben, og vi har manglet spisser i de store ligaene, sier han.

— Nå er det forhåpentlig blitt litt bedre, med spisser både i Premier League og andre ligaer.

Som for eksempel Ligue 1, der Søderlund skal fullføre sin lange sesong. (©NTB)

Les også

  1. Her hylles Søderlund etter å ha blitt matchvinner i hjemmedebuten

  2. Søderlund pryder forsiden av fransk storavis etter drømmestarten

Publisert:
  1. Herrelandslaget fotball
  2. AS Saint-Etienne

Mest lest akkurat nå

  1. Unge menn uten førerkort krasjet inn i gjerde på Jåttå

  2. Magne surfer på en ustabil kobberlinje

  3. Smittevernoverlege: – Kan bli en fin vår og sommer, men ny bølge til høsten

  4. På papiret var alt i orden. Bak hyttefasaden skjulte det seg underbetaling, falske timelister og livsfarlige arbeidsforhold

  5. Staten kan ikke betale for alt

  6. Borgli testet banesykling: - Hjelmen knuste momentant