Fotballekspertene om nok et Høgmo-tap: - Nå får det være nok

Norske fotballeksperter er syrlige etter 2-1-tap mot Tsjekkia. Nå henger VM-drømmen i en tynn tråd.

2-0: Jaromir Zmrhal (skjult) har økt Tsjekkias ledelse. Norge fortviler.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Tre tap på fire kamper og bare tre poeng mot verdens 201. beste lag — San Marino - imponerer ikke norske fotballprofiler. 0-3 mot Tyskland, 0-1 mot Aserbadsjan og kveldens 1-2-tap i Tsjekkia smaker ikke godt etter 16 år uten norsk deltakelse i EM eller VM.

Norge dro til Praha for å sikre seg et viktig poeng - aller helst tre - men Michael Krmencik og Jaromir Zmrhal åpnet omgangene med scoring og gjorde Joshua Kings sene redusering til en parantes.

Les også

Fotballekspertene om nok et Høgmo-tap: - Nå får det være nok

Viking-trener med galgenhumor

TV 2-ekspert og den tidligere eliteseriespilleren Jesper Mathisen er klar på hva han mener om Per Mathias Høgmos 35. og kanskje siste landskamp.

— Nå får det være nok, sier den tidligere Start-profilen med klar henvisning til landslagstreneren.

Trenerkollega og Viking-sjef Kjell Jonevret vet hvordan det er å stå i stormen. Svensken fikk sparken i Molde på tampen av deres skuffende 2010-sesong og det har tidvis blåst rundt ham også i Stavanger. Jonevret kritiserer ikke Høgmo direkte, men bruker galgenhumor for å beskrive Norges innsats i Praha.

Gammel landslagsspiller kritisk

Vålerengas gamle hærfører Kjetil Wæhler takket nylig av etter mange sesonger som profil i norsk og skandinavisk toppfotball. Han savner et klarere system på landslaget. Wæhler fikk 32 A-landskamper for Norge.

Også aktive fotballspillere stiller seg i køen for kritikk. Mjøndalens Mads Hansen er ikke i landslagsdiskusjonen og baker sin Høgmo-kritikk inn i galgenhumor.

Tror på Rekdal

Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter tror ikke Kjetil Rekdal er fremmed for å ta over dersom Høgmo skulle være ferdig som norsk landslagstrener. Rekdal har tidligere fått direkte spørsmål om han kunne tenke seg jobben.

Publisert: