Putin og Pelé på tribunen da Russland åpnet med seier i sitt eget prøve-VM

Turneringen er en forsmak på VM neste sommer.

President Vladimir Putin hilser på legenden Pelé under kampen i St. Petersburg lørdag. FIFA-president Gianni Infantino bak til venstre.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

RUSSLAND - NEW ZEALAND 2–0

Vertsnasjon Russland hadde god kontroll på New Zealand og vant 2-0 i åpningskampen i FIFAs kontinentcup i fotball lørdag.

Turneringen er i praksis også prøve-VM ettersom den tradisjonelt arrangeres i det landet som skal arrangere VM året etter.

Det russiske hjemmelaget, som er i gruppe med Mexico og Portugal i tillegg til New Zealand, tok ledelsen etter 31 minutter da Denis Glusjakov kom alene med keeper.

Den russiske spilleren vippet ballen over en utrusende Stefan Marinovic i New Zealand-målet. Både Glusjakov og forsvareren Michael Boxall stormet etter ballen. I forsøket på å holde den ute var newzealenderen uheldig og satte stolpereturen i eget mål.

– Jeg trodde jeg hadde scoret, men det spiller ingen rolle hvem som krediteres. Det viktigste er at det ble mål, sa Glusjakov.

Les også

Bendtner i stort intervju: - Det viktigste var å finne igjen gleden. Jeg var blitt lei fotball

Forelsket

Etter pause doblet hjemmelaget ledelsen da Fjodor Smolov fikk ballen sentralt i banen. Han sendte den ut til Alexander Samedov på høyre, som slo inn foran mål. Der kom Smolov stormende og satte forholdsvis enkelt inn 2-0 til applaus fra Russlands president Vladimir Putin på tribunen.

Fjodor Smolov satte inn det siste målet da Russland slo New Zealand 2-0 i FIFAs kontinentcup lørdag.

– Det er viktig for oss å få folket til å forelske seg i landslaget, sa Smolov etter kampen.

Ti minutter før kamp stilte begge lag seg opp mot en av tribuneseksjonene hvor Putin og FIFA-president Gianni Infantino holdt hver sin tale.

Mobiliserte

– Når presidenten i ditt land kommer og holder en tale, gjør det at vi mobiliserer, sa Russland-trener Stanislav Tsjertsjesov gjennom sin tolk etter kampen.

Turneringen fortsetter søndag med kampene Portugal – Mexico og Kamerun – Chile.

Suksess i prøve-VM er ingen garanti for suksess i det påfølgende VM. Aldri har nasjonen som har gått til topps i kontinentcupen maktet å vinne VM året etter.

Åpningskampen ble spilt på den rådyre nye arenaen i St. Petersburg, der også finalen 2. juli skal spilles. Lørdag var det mange tomme seter.

(©NTB)

Publisert:
  1. Vladimir Putin
  2. New Zealand
  3. Russland
  4. FIFA

Mest lest akkurat nå

  1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

  2. Fascinerande dokumentar om verdas vakraste gut

  3. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

  4. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

  5. Tor-Erlend (35) selger våt ved rett fra kløyvemaskinen: - Folk sikrer seg ved til neste vinter

  6. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand