Spurs-spillerne aksepterer slakten fra manageren

Tottenham-sjef Tim Sherwood etterlyser vinnervilje før rivaloppgjøret med Arsenal.

sza3787a.jpg
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det er sjelden at managere går til angrep på innstillingen til sine egne spillere, men det var akkurat det Tottenham-sjef Tim Sherwood gjorde forrige helg, etter at hans lag ble knust 4-0 av Chelsea på Stamford Bridge.

Sherwood beskyldte sine spillere både for mangel på karakterstyrke og for å «være for snille med hverandre».

I midtuken ble det nok en skuffelse for Spurs, som tapte 1-3 mot Benfica i Europa League, og dermed får en tøff oppgave i returoppgjøret i Lisboa.

Søndag får imidlertid Tottenham en ideel mulighet til å revansjere seg, da erkerival Arsenal kommer til White Hart Lane.

— Jeg har snakket til guttene om at noen ganger får man ikke det første målet, men du kan ikke gi deg for det. Du må kjempe tilbake. Fansen kommer ikke til å oppleve det søndag, jeg er sikker på at guttene innser at de må kjempe, uansett hva, sier Sherwood ifølge Daily Star.

Enig med kritikken

Skal man tro forsvarsklippen Jan Verthongen, har ikke Sherwoods offentlige kritikk av stallen hatt en negativ effekt.

— Han snakket til hele gruppen, så jeg føler meg ansvarlig. Jeg er definitivt enig med kritikken hans. Det har ikke vært bra nok de siste ukene. Han brukte denne fremgangsmåten, og kanskje det vil fungere for oss, sier Verthongen ifølge Daily Mail.

Emmanuel Adebayor støtter Verthongen.

— Manageren sa til oss at vi må spille mer med hjertet, noe jeg synes er helt riktig. Jeg er ikke her for å dømme noen. Vi er et fotball-lag og vi vil vinne. Jeg har vært i dette landet de siste syv årene og jeg vet at man må spille med hjertet og vilje, sier Adebayor ifølge The Mirror.

Emmanuel Adebayor spilte for Arsenal og Arsene Wenger fra 2006 til 2009. De siste årene har han blitt et hatobjekt for Arsenal-fansen.

— Arsenal takler ikke press

Adebayor får naturlig nok ekstra oppmerksomhet når gamleklubben Arsenal står på den andre banehalvdelen. Togoleserens form får nok Arsenal-fansens varsellamper til å blinke, og spissen hadde nok ikke hatt noe mot å gi Arsenals titteldrøm nok en ripe i lakken søndag.

Adebayor kunne hvert fall ikke dy seg tidligere denne uken, da han fikk muligheten til å sende et stikk mot gamleklubben.

— Arsenal er et godt lag når de har ballen. Når de ikke har den, er de ikke like gode. Når man setter dem under press, takler de det ikke, sier Adebayor ifølge ESPN.

Wenger tror på gulljakt

De tre siste sesongene har Arsenal og Tottenham kjempet om den siste Champions League-plassen. Den spenningen vil imidlertid drepes dersom Arsenal vinner søndag, og skaffer seg en luke på ni poeng, med en kamp mindre spilt enn sine rivaler.

For Arsene Wenger er det imidlertid ikke bare topp fire-kappløpet det handler om, men også et gullhåp som ikke har forsvunnet ennå, til tross for at playmaker Mesut Özil vil miste de neste ukene med en hamstring-skade.

— Jeg er overbevist om at laget er forberedt, selv uten Özil, til å utfordre for gullet, sier Wenger ifølge sports.yahoo.com.

Arsenal gikk på et tap i sin forrige Premier League-kamp, borte mot Stoke for to uker siden. Wenger avviser imidlertid at lagets formkurve er negativ.

— Vi hadde et godt resultat mot Everton i FA Cupen, og vi hadde til og med et godt resultat borte mot Bayern, men vi må fortsette og ikke ha flere svake øyeblikk før sesongen er over, sier Wenger.

Med seier vil Arsenal kun være fire poeng bak ligaleder Chelsea, med en kamp mindre spilt.

Les også

 1. Denne tabellen vil du ikke se, Moyes

 2. Trakk tilbake rødt kort

 3. Özil ute i flere uker

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Arsenal FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea139313152630
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Strand: – Wirak er redd folke­meningen i For­sand

 2. E39: Fastkjørt vogntog lager ikke kø lenger

 3. Anbefaler munnbind på buss og tog

 4. Stavangerforlag står bak bokhaustens største suksess

 5. Dansk politi holder fortsatt på nordmannens bil

 6. Elite­serie­trener klar for lokal klubb