Tre nye Odd-spillere har testet positivt for ­covid-19

Lørdag testet Fredrik Nordkvelle positivt for coronaviruset. Søndag ble resterende spillere og støtteapparat testet. Det ga tre ytterligere positive prøvesvar.

FLERE POSITIVE TESTER: Odd-profilen Elbasan Rashani er en av totalt fire Odd-spillere som har testet positivt. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

 • Fredrik Tombra, VG
Publisert: Publisert:

John Kitolano, Elbasan Rashani og Petter Hagen er spillerne som har testet positivt. Det meddeler Odd i en pressemelding mandag kveld.

– Spillerne har det etter forholdene bra. De følges opp av vårt medisinske personell og har lettere symptomer. Jeg har snakket med alle sammen, og det står bra til, men det er klart at de har fått påvist corona-smitte, og det er alvorlig. Så de følges opp, sier Odds sportssjef, Tore Andersen, til VG.

De smittede spillerne er nå i isolasjon, mens resten av troppen er i karantene. De skal testes igjen snart, opplyser Andersen.

De smittede vil være i isolasjon frem til onsdag 9. desember. De blir ikke klare til Odds kamp borte mot Kristiansund 9. desember.

– Siden det er en bortekamp er de uansett ikke aktuelle til den kampen, sier Andersen.

Odd skulle spilt kamp mot Sandefjord søndag. Både den og den planlagte kampen mot Strømsgodset onsdag er allerede flyttet som følge av Fredrik Nordkvelles positive test.

Andersen sier han ikke er overrasket over at de fikk flere positive tester.

– Vi har jo ikke noe ønske om det, men erfaringsmessig er det gjerne sånn at om det er en smittet i en spillergruppe, sprer det seg videre. Og det er det som har skjedd her, sier han.

Les også

Odd-spiller testet positivt – to Eliteserie-kamper flyttes

Coronasmitten i Eliteserien har medført at den siste serierunden er flyttet fra lørdag 19. desember til tirsdag 22. desember for å gjøre plass til de utsatte kampene i programmet.

Det gjenstår fem kamper for Odd i årets eliteserie. Skienslaget kjemper om medalje og en plass i neste sesongs europacupturnering.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Coronaviruset
 3. Odds BK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt86112061419
2Molde852121101117
3Kristiansund750275215
4Rosenborg84222013714
5Vålerenga83321412212
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Klinikkansatt på Kvadrat smittet

 2. Beverly ble episenter for koronautbruddet – nå lover de bedring

 3. Disse korona­reglene gjelder nå

 4. Brann i bolig slokket på 30 minutter

 5. Nord-Jæren: Beholder strengere smitteverntiltak

 6. Første borteseier på nesten ett år