Moyes: - Forferdelig avgjørelse av dommeren

United-manageren skylder på dommeren etter tredje tap på rad.

TAKK FOR KAMPEN: David Moyes og Gustavo Poyet etter tirsdagens kamp.
 • Bernhard Veland
Publisert: Publisert:
MÅLJUBEL: Sunderlands Phil Bardsley jubler etter 1-0-scoringen. Målet viste seg senere å være selvmål av Ryan Giggs.
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

To pressede managere møttes til duell på Stadium of Light: Gus Poyet kjemper en tøff kamp for å holde Sunderland i Premier League, mens David Moyes har fått en fryktelig start på sin Manchester United-karriere med foreløpig 8. plass i serien og et pinlig tap i FA-cupen mot Swansea nylig.

En finale i ligacupen vil være et løft for Sunderland og et lyspunkt for United-fansen, og tirsdag kveld ble den første av to semifinaler spilt.

Selvmål

Kampen startet i høyt tempo med et lite overtak til hjemmelaget. The Mackems slet imidlertid med å skape store sjanser, og United kom nærmest scoring da et Ryan Giggs-skudd gikk via en Sunderland spiller og i tverrliggeren.

Like etter lå ballen i mål etter etter et skudd fra Adnan Januzaj, men målet ble annullert fordi ballen hadde vært borti en offsideplassert Giggs forut for Januzajs skudd.

I det siste minuttet av omgangen var Giggs igjen sentral, men i feil ende av banen: Sebastian Larsson slo et frispark på bakerste stolpe, og etter hvert avsluttet Phil Bardsley på mål. Reprisen viste at Giggs var sist på ballen og blir trolig kreditert med selvmål.

– Jeg trodde dommeren skulle blåse vår vei før det første målet. Jeg kunne ikke tro at han ga dem frisparket. Det var en forferdelig avgjørelse. Vi føler at spiller mot dommerne like mye som motstanderne om dagen, tordnet manager David Moyes ifølgeBBC.

Like etter hvilen utlignet gjestene da Nemanja Vidic headet et hjørnespark kontant i mål. Vidic var suveren i duellen mot sine to tidligere lagkamerater John O´Shea og Wes Brown.

Tre tap på rad

Poyet tok nesten umiddelbart grep og satte inn Adam Johnson. Det betalte seg da den tidligere City-spilleren ble felt av Tom Cleverly på 16-meteren. Assistentdommeren markerte straffe og Fabio Borini var trygg fra 16-meteren.

2-1-ledelsen holdt seg til slutt. Til tross for et til tider heftig press fra United, var ikke Manchester-laget særlig kvasse foran mål og Sunderland hadde små problemer med å parere den regjerende mesterens forsøk.

– Det er rart, men kanskje passer spillemåten vår best mot de store lagene. Det var en veldig tett kamp. Noen ganger går en avgjørelse din vei, og du vinner kampen, sa Sunderland-sjef Gustavo Poyet. Sunderland var for øvrig det foreløpig siste laget som slo Manchester City i en seriekamp.

Nå har Manchester United tapt tre kamper på rad og ryker også ut av ligacupen hvis laget ikke får et bra resultat i returkampen på Old Trafford.

– Det er vanskelig, men vi må kjøre på videre. Vi spiller over to kamper, og jeg ser virkelig fram til den andre, sa United-manageren.

FAKTA

Sunderland – Manchester U. 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 Ryan Giggs (selvmål 45), 1-1 Nemanja Vidic (52), 2-1 Fabio Borini (str. 64).

31.547 tilskuere.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Capital One Cup
 3. Sunderland AFC
 4. Manchester United

Mest lest akkurat nå

 1. Denne hekken kan koste 1000 kroner dagen

 2. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

 3. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 4. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

 5. Oilers-sjefen hyller matchvinneren: – Veldig kjekt at det lykkes for ham

 6. Tenåring uten førerkort krasjet i busskur